Montae & Partners collega’s in de media

Collega Remon Scheenstra reageert in een PensioenPro artikel op het besluit van Lifetri om niet meer in te schrijven op buy-outs. Collega Heleen Vaandrager wordt geciteerd in het PensioenPro artikel ‘Sector gaat gebukt onder werkdruk transitie’.

Remon wijst erop dat de buy-out markt naar verwachting last heeft van het feit dat sociale partners bij de Wtp-transitie de pensioenfondsbuffers willen inzetten als compensatie voor afschaffing van de doorsneesystematiek. Tegelijkertijd vindt Remon de timing van Lifetri om niet meer in te schrijven op buy-outs verrassend, omdat Lifetri de markt op kwam met een focus op buy-outs en diverse gesloten pensioenfondsen nog een besluit moeten nemen over hun toekomst. Gesloten pensioenfondsen hebben immers niet te maken met de problematiek van afschaffing van de doorsneesystematiek.

Heleen stelt in het PensioenPro artikel onder andere dat bij de Wtp-transitie meer nog dan het vele werk de onzekere omgeving en het onontgonnen terrein voor bestuurders een zware last is.

Bronnen:
PensioenPro – artikel ‘Moeilijke buy-outmarkt komt niet van de grond’, 18 juni 2024
PensioenPro – artikel ‘Sector gaat gebukt onder werkdruk transitie’, 18 juni 2024