Ondernemingsraad

De werkgever wil de pensioenregeling wijzigen, wat is de rol van de OR? Is het algemeen pensioenfonds een goede optie voor ons? De OR heeft bijna altijd instemmingsrecht op de wijziging van de pensioenregeling. Zeker nu met de lage rentestand lopen de kosten van pensioenen op. Voor veel werkgevers is dit aanleiding om de pensioenregeling te wijzigen. Welke mogelijkheden zijn er? En hoe oefen je als OR je instemmingsrecht goed uit?

Wij zorgen ervoor dat de Ondernemingsraad het pensioendossier begrijpt en daardoor weloverwogen kan instemmen (of niet!) met een mogelijke aanpassing van de regeling. Onze kracht is dat we ingewikkelde dingen makkelijk maken.

OR event Actualiteiten medezeggenschap, pensioen & privacy

12 mei 2020 - Montae & Sprengers Advocaten

Wegens succes organiseren Montae & Partners en Sprengers Advocaten een extra bijeenkomst op het gebied van medezeggenschap, pensioen en privacy. Heeft u de bijeenkomst in november gemist, dan is dit uw kans.

Er is voor ondernemingsraden de afgelopen jaren veel veranderd. En… er gaat nog meer veranderen door het pensioenakkoord.

Voor de ondernemingsraad belangrijk om hiervan op de hoogte te zijn en zich hierop voor te bereiden. Lars Westerlaak en Hans Kennis gaan in op de actualiteiten op het gebied van medezeggenschap, het pensioenakkoord en privacy (AVG). Bent u klaar voor de onderhandelingen over de nieuwe vervroegde uittredingsregeling per 1 januari 2021?

Wij verwelkomen u graag op dinsdag 12 mei om 13.30 bij het kantoor van Montae & Partners te Rijswijk?

Inschrijven

Datum: Dinsdag 12 mei
Bijeenkomst: 13.30 tot 17.00 uur
Waar: Montae & Partners, Verrijn Stuartlaan 1F (Ingang C)
2288 EK Rijswijk
Kosten: €75,- per deelnemer

Bedankt voor uw inschrijving!
Oops! Er is iets fout gegaan, probeer het nog eens.

Training

Het onderwerp pensioen is de afgelopen jaren volop in het nieuws geweest. De actualiteiten volgen elkaar in hoog tempo op: Lage rentestanden, tegenvallende beleggingsresultaten, de vraag over de houdbaarheid van het huidige pensioenstelsel, de hogere levensverwachting en de veranderende wetgeving rondom pensioenen. Medewerkers hebben vragen over hun pensioen en richten zich vaak als eerste tot u als OR-lid. Maar hoe zit het met uw eigen pensioenkennis?

In een dagdeel praten we u bij over alle ontwikkelingen en de impact hiervan op uw pensioenregeling.

Wilt u meer weten over trainingen voor de ondernemingsraad? Neem dan contact op met onze specialist:

''Hoe actueel is uw pensioenkennis? In één middag helemaal ‘up to date’ met uw pensioenkennis!''
''Advies op maat, van quick-scan tot uitgebreid onderzoek.''

Advies

Voor een ondernemingsraad zijn pensioenzaken vaak geen alledaagse kost. Als de werkgever zijn pensioentoezegging wijzigt, dan is hij verplicht dit ter instemming bij de ondernemingsraad voor te leggen. OR Pensioen ondersteunt en adviseert u bij het toetsen van de instemmings- of adviesaanvraag.

Deze advisering gebeurt zo uitgebreid als u als ondernemingsraad dat wilt. Een quick-scan van het werkgeversvoorstel behoort tot de mogelijkheden, maar ook het opstellen en uitvoeren van een enquête voor uw achterban ligt op ons terrein. Wij adviseren en ondersteunen uiteraard ook bij het opstellen van een tegenvoorstel en het uitonderhandelen hiervan. Dit alles uiteraard op maat, want geen enkel instemmingstraject is gelijk.

Neem vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs:

Kunnen wij u helpen?

Neem contact met ons op of laat uw gegevens achter.
Contact