Financiering Ziektewet en WGA

Overheidsinstellingen zijn voor de risico’s van Ziektewet en arbeidsongeschiktheid standaard publiek verzekerd via het UWV. In dat geval betaal je als werkgever premie aan het UWV. In ruil voor die premie verzorgt het UWV de re-integratie van de zieke en arbeidsongeschikte (ex-)werknemers.

Het kan ook anders. Als eigenrisicodrager voor de ZW en WGA nemen jullie, samen met onze inzetbaarheidsspecialisten, de re-integratietaken van het UWV over. Het financiële risico draagt u of zelf of wordt bij een verzekeraar ondergebracht.

Voordeel
Samen met jullie zorgen wij dat er meer grip komt op de zieke en arbeidsongeschikte medewerkers. Dit doen wij door optimale ondersteuning bij re-integratie, tegen lagere kosten! Daarnaast is, indien het risico wordt verzekerd, de premie bij een verzekeraar in de regel een stuk lager dan de premie van het UWV. Hierdoor bespaar je dus op kosten én daarnaast bied je de werknemers betere re-integratiekansen.

Er zijn 2 situaties:
1. Jullie zijn op dit moment nog publiek verzekerd via het UWV. Wij maken dan een kwantitatieve (financiële) en kwalitatieve impactanalyse. Doel is inzichtelijk te maken wat het verschil is tussen het publieke stelsel via het UWV en het private stelsel door het Eigenrisicodragerschap. Tevens ondersteunen wij jullie bij de (eventuele) aanbesteding.

2. Jullie zijn al eigenrisicodrager. Ook dan is ons advies een kwantitatieve (financiële) en kwalitatieve impactanalyse uit te laten voeren. De reden is dat per 01-01-2023 veel contracten aflopen. Indien wordt besloten om eigenrisicodrager te blijven adviseren wij jullie bij het selecteren (eventueel middels een aanbesteding) van de juiste uitvoerder voor de ZW en de juiste verzekeraar voor de WGA.

Terug naar OverheidNaar onze inzetbaarheidsspecialisten
Meer informatie?
neem rechtstreeks contact met ons op

Cornelis van den Bosch

Adviseur zw & WGA

cornelis.van.den.bosch@montaepartners.nl

+31 (0)6 25 06 37 39

Daan Pas

Adviseur zw & WGA

daan.pas@montaepartners.nl

+31 (0)6 48 79 84 88

Door op “Accepteren” te klikken, stemt u in met het opslaan van cookies op uw apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en te helpen bij onze marketingactiviteiten. Bekijk onze Privacy Policy en Cookie Beleid voor meer informatie.