Advies

Onze adviseurs helpen pensioenfondsen en andere NPO’s bij het ontwikkelen en verbeteren van hun governance en strategie. Of het nu gaat om een klein advies of een groot project. Wij beoordelen elk risico en iedere kans secuur.

Governance & Strategie

Als marktleider in governance en functioneren van besturen vinden wij dat governance een instrument moet zijn dat pensioenfondsen helpt doelstellingen te realiseren. Zodat bestuur en Raad van Toezicht waardevoller worden voor de organisatie.

Bij Montae & Partners bieden we strategische en praktische diensten. Van trainingen en functieprofielen opstellen tot advies voor het herinrichten van de organisatie of bestuursmodel. Van innovatieve DC-regelingen en slim risicomanagement tot nieuwe vormen van samenwerken. Maar we gaan altijd net dat beetje verder. En stoppen niet tot het vraagstuk naar tevredenheid is beantwoord.

Al jarenlang staan we tientallen fondsen bij. Groot of klein, ondernemings-, bedrijfstak- of beroepspensioenfondsen. Ook ontwikkelden we in samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen de Board Functioning Index. Met dit online instrument helpen we bestuur en toezicht bij evaluaties.

Weten hoe wij ook u met governance kunnen helpen? Of heeft u een strategische kwestie waarbij u hulp kunt gebruiken?  Neem contact op met onze specialist voor meer informatie.

''Samen met besturen maken we de vraagstukken en afwegingen inzichtelijk. We stellen besturen zo in staat om afgewogen en gedragen besluiten te nemen.''
''Wat kan, wat mag en wat moet? Veel pensioenvraagstukken hebben een juridisch basis.''

Juridisch

Wat kan, wat mag en wat moet? Veel pensioenvraagstukken hebben een juridisch basis. Ons ijzersterke team van juridisch specialisten staat u bij in al uw pensioenvraagstukken. Bijvoorbeeld als u:

• Vraagstukken rondom het uitvoeren en handhaven van de verplichtstelling heeft;
• Een voorgenomen besluit wilt laten toetsen op rechtmatigheid;
• Wilt weten welke juridische aspecten bewaakt moeten worden in een proces van samengaan of fusie van fondsen;
• Juridische stukken wilt aanpassen aan nieuwe wetgeving;
• Juridische stukken, zoals een reglement, wilt opstellen.

Heeft u een juridische vraag? Neem dan contact op met onze specialist:

Communicatie

Een communicatiebeleid inrichten? Wij helpen u met een frisse aanpak op maat. Zo behaalt u de communicatie doelstellingen. Want Montae & Partners ondersteunt bij het opstellen en uitvoeren van het beleid. We verzorgen alle communicatie-uitingen zorgvuldig en vakkundig. Van (digitale) pensioenkrant tot website, van presentatie tot individueel gesprek. In duidelijke en verhelderende taal.

Benieuwd naar hoe onze communicatiekennis in uw voordeel kan werken? Wij helpen u graag verder.

''We verzorgen alle communicatie-uitingen zorgvuldig en vakkundig. Van (digitale) pensioenkrant tot website, van presentatie tot individueel gesprek. In duidelijke en verhelderende taal.''

Kunnen wij u helpen?

Neem contact met ons op of laat uw gegevens achter.
Contact