Risk & Investment

Wij helpen pensioenfondsen, verzekeraars en financiële instellingen bij het in kaart brengen en beheersen van risico’s. Financieel en niet-financieel.

Advies

Wij helpen pensioenfondsen bij het in kaart brengen en beheersen van risico’s. Financieel en niet-financieel. Onze specialisten in beleggen, actuariaat, governance, AO/IB en accountancy ontwikkelden hiervoor samen een slimme tool.

Maar als pensioenfondsbestuur of beleggingscommisie kunt u ook bij ons terecht voor advies en ondersteuning. Van het vaststellen en vertalen van de risicohouding van de klant tot het formuleren van het integraal risicomanagementbeleid en de uitvoering hiervan. En van het definiëren van beleggingsovertuigingen tot het(her)inrichten van het beleggingsproces. Montae & Partners helpt u verder. Ook op het gebied van AVG.

Wilt u alle ins en outs van onze risk & investment diensten weten? Neem dan contact op met onze specialist:

Nathalie Houwaart

nathalie.houwaart@montaepartners.nl
+31 (0)6 23 92 6613
''Van het vaststellen en vertalen van de risicohouding van de klant tot het formuleren van het integraal risicomanagementbeleid en de uitvoering hiervan.''
''Onze teams werken samen om de combinatie van financiële en niet-financiële risico's optimaal te beheersen.''

Actuariaat

Actuariële zaken, zoals het doorrekenen en evalueren van risico’s, zijn voor Montae & Partners gesneden koek. Net zoals financiële prognoses van aanspraken en kosten, ingewikkelde fusievraagstukken, het actuariële jaarwerk, asset-liability management studies, haalbaarheidstoetsen, herstelplannen en IFRS-vraagstukken. Onze gespecialiseerde actuarissen doen het graag. Ze werken nauw samen met beleggingsadviseurs en uitvoeringsadviseurs om de combinatie van financiële en niet-financiële risico’s optimaal te beheersen.

Wilt u meer weten over onze actuariële diensten neem dan contact op met onze specialist:

René den Hertog

rene.den.hertog@montaepartners.nl
+31 (0)6 203 74 724

Uitvoering

Geen twee dagen zijn hetzelfde binnen de wereld van pensioenuitvoering. Regelmatig staat u voor nieuwe verrassingen: een nieuwe wet, een nieuwe regeling, een nieuw systeem, een nieuwe klant, of een vertrekkende klant. Allemaal eisen ze uw onverdeelde aandacht op. Maar ook uw tijd is kostbaar en beperkt. Graag nemen wij u werk uit handen. We bieden strategisch en operationeel advies over de organisatie van uw uitvoeringsproces. Bijvoorbeeld bij overdracht van klanten met veel deelnemers, bij achterstanden of bij de verandering van administratiesystemen.

Wilt u meer weten over uitvoering neem dan contact op met onze specialist:

Nathalie Houwaart

nathalie.houwaart@montaepartners.nl
+31 (0)6 23 92 6613
''We bieden strategisch en operationeel advies over de organisatie van uw uitvoeringsproces.''
''U haalt meer uit uw ERB door als bestuur goed betrokken te zijn.''

Eigen Risicobeoordeling

De ERB zorgt meer dan andere risicomanagement tools voor inzicht in samenhang tussen visie / strategie en de risico’s, inclusief impact op de pensioenresultaten van deelnemers (het doel van menig fonds). De ERB geeft antwoord op een centrale vraag en wordt gebruikt bij het nemen van strategische beslissingen. De ERB zorgt hiervoor voor een gestructureerde en onderbouwde strategische beslissing.

Lees hier meer over de Eigen Risicobeoordeling

We gaan graag in gesprek over onze mogelijkheden. Wilt u meer weten over de Eigen Risicobeoordeling? Neem dan contact op met onze specialist:

Marieke van der Werf

marieke.van.der.werf@montaepartners.nl
+31 (0)6 23 92 6613

Kunnen wij u helpen?

Neem contact met ons op of laat uw gegevens achter.
Contact