50Plus: Communicatie pensioenfondsen moet snel beter

50Plus: Communicatie pensioenfondsen moet snel beter

30/6/20

Uit onderzoek in opdracht van de partij 50Plus blijkt dat er in de administratie van pensioenfondsen geen sprake is van veel en grote fouten bij het berekenen van pensioenuitkeringen.

De aanleiding voor het onderzoek waren mediaberichten over fouten bij de berekening van pensioenuitkeringen, herstelacties van pensioenuitvoerders en klachten van deelnemers. In veel gevallen bleek een klacht gebaseerd te zijn op verkeerd geïnterpreteerde of onduidelijke informatie.

Pensioenfondsen moeten de communicatie naar hun deelnemers flink verbeteren, vindt 50Plus. De huidige wijze van communiceren is niet goed afgestemd op de doelgroep. Dat leidt bij deelnemers tot onbegrip, irritatie, teleurstelling en twijfel over de juistheid van de pensioenberekening. Dat concludeert Corrie van Brenk, fractieleider van 50Plus in de Tweede Kamer.

Corrie van Brenk vraagt minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken om in zijn contacten met de pensioenfondsen aan te dringen op heldere communicatie, meer begrip en een minder formele opstelling van de pensioenuitvoerders bij de beantwoording van vragen. De invoering van het nieuwe pensioenstelsel zal gepaard moeten gaan met optimale communicatie, anders is het werk voor de pensioenfondsen, de deelnemers en de Ombudsvrouw Pensioenen straks niet meer te overzien”, stelt de fractieleider.

Bron: 50Plus

Lees hier het volledige artikelTerug naar Nieuwsoverzicht

Kunnen wij u helpen?

Neem contact met ons op of laat uw gegevens achter.
Contact