Antwoorden op vervolgvragen Eerste Kamer over Ontwerpbesluit Parameters

Antwoorden op vervolgvragen Eerste Kamer over Ontwerpbesluit Parameters

23/5/2023

De Eerste Kamer heeft op 11 mei 2023 nadere vragen gesteld aan Minister Schouten naar aanleiding van het voorgehangen Ontwerpbesluit Parameters. Minister Schouten heeft op 12 mei 2023 de antwoorden op de vragen aan de Eerste Kamer gestuurd. In de vervolgvragen wordt onder meer ingegaan op stochastische versus deterministische scenario’s en doorrekeningen, de keuze van scenariosets, de verwachte inflatiecijfers en rente, de Uniforme Rekenmethodiek en toestandsvariabelen en de stochastische volatiliteitsfactor. Op 15 mei 2023 heeft de Minister antwoord gegeven op de vervolgvragen. De volledige set aan vragen en antwoorden kunt u hier lezen.

De vaste commissie voor SZW in de Eerste Kamer heeft op 16 mei 2023 besloten geen nadere vragen over het Ontwerpbesluit Parameters te stellen en neemt de beantwoording voor kennisgeving aan. De SZW-commissie heeft ook besloten om de concept voorlichtingsaanvraag aan de Raad van State over de WTP niet aan de plenaire vergadering voor te leggen.

Bronnen:

Eerste Kamer, 15 mei 2023;

Eerste Kamer, 16 mei 2023.

Door op “Accepteren” te klikken, stemt u in met het opslaan van cookies op uw apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en te helpen bij onze marketingactiviteiten. Bekijk onze Privacy Policy en Cookie Beleid voor meer informatie.