Beurzen veren op na nieuws Pfizer/BioNtech over doorbraak vaccin

Beurzen veren op na nieuws Pfizer/BioNtech over doorbraak vaccin

17/11/20

Farmaceut Pfizer en BioNtech melden dat de eerste onderzoeksresultaten een 90% effectiviteit laten zien van een vaccin tegen het coronavirus. Deze effectiviteit is hoger dan verwacht. De effectenbeurzen reageerden hierop positief, in de verwachting dat een einde aan de coronapandemie in zicht komt. Onder meer de Europese Commissie heeft aangegeven over te gaan tot aanschaf van dit vaccin. Ook andere farmaceuten zitten in een vergevorderd stadium van ontwikkeling van een vaccin.

Inmiddels is het enthousiasme enigszins getemperd en geven analisten aan dat nog veel onduidelijk is. Zo is nog niet bekend hoe effectief het vaccin bij grote groepen is, op welke termijn het vaccin beschikbaar komt en voor welke groepen, en zijn er onbeantwoorde vragen over het complexe transport en opslag onder lage temperaturen van het vaccin.

Inmiddels heeft ook Christine Lagarde van de ECB gewaarschuwd voor al te veel optimisme over het coronavaccin. Groepsimmuniteit is voorlopig nog niet aan de orde, voor die tijd zullen golven van virusverspreiding aan de orde zijn. Herstel van de economie zal samengaan met de daadwerkelijke beschikbaarstelling van het coronavaccin.

Voor pensioenfondsen vertalen de opverende beurzen zich in een positief effect op de dekkingsgraden. De stijging van de dekkingsgraden sinds eind oktober kan het verschil maken tussen wel of niet verlagen van de pensioenen volgend jaar.  

Bron: diverse media

Lees hier het volledige artikelTerug naar Nieuwsoverzicht

Kunnen wij u helpen?

Neem contact met ons op of laat uw gegevens achter.
Contact