Collega Florens Voogd over keuzebegeleiding op IVP seminar

Collega Florens Voogd over keuzebegeleiding op IVP seminar

28/2/2023

Op 16 februari sprak collega Florens Voogd op het seminar ‘Pensioenactualiteiten 2023’ van IVP. Het onderwerp: keuzebegeleiding in het nieuwe stelsel. Hieronder een samenvatting (door IVP) van Florens zijn presentatie:

‘’De heer Voogd legde uit dat er in het nieuwe pensioenstelsel een wettelijke verplichting is voor pensioenfondsen om hun deelnemers te begeleiden in de te maken keuzes. Daarbij wordt vaak vergeten dat deelnemers in het nieuwe stelsel ook tot actie moet worden aangezet.

Het gaat om open normen; de wetgever schrijft dus niet in detail voor hoe een pensioenfonds aan deze verplichtingen kan voldoen.

Het is belangrijk om dit onderwerp op bestuursniveau strategisch aan te pakken, door eerst de vraag te beantwoorden: waartoe is ons pensioenfonds op aarde? Vervolgens helpt de leidraad van de AFM om invulling te geven.

Een oplossingsrichting is het gebruik maken van digitale pensioencommunicatie en het segmenteren van de deelnemers. De verschillende groepen deelnemers kunnen dan elk worden geadresseerd op de voor die specifieke groep gerichte uiting van communicatie. Het is aan te raden om dit te combineren met menselijke begeleiding, om beter toe te zien op de behoeftes van de deelnemers.’’

Bent u geïnteresseerd in de slides van Florens zijn presentatie? U kunt deze aanvragen bij Florens Voogd via florens.voogd@montaepartners.nl.

Door op “Accepteren” te klikken, stemt u in met het opslaan van cookies op uw apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en te helpen bij onze marketingactiviteiten. Bekijk onze Privacy Policy en Cookie Beleid voor meer informatie.