Corona heeft geen invloed op nieuwe sterftetafel bij huidige methode

Corona heeft geen invloed op nieuwe sterftetafel bij huidige methode

4/8/20

Corona heeft er in de eerste helft van 2020 toe geleid dat er meer mensen overleden dan verwacht volgens de AG prognosetafel uit 2018. Uit cijfers van het CBS blijkt dat er in 2020 8,9% meer mensen overleden dan voorspeld in de prognosetafel.

Dit zal echter geen gevolgen hebben voor de nieuwe sterftetafel van het AG, die dit najaar verschijnt. De reden daarvan is dat het AG bij het opstellen van de sterftetafels normaal gesproken geen gebruik maakt van gegevens uit het publicatiejaar. Als de tafel volgens de gebruikelijke manier wordt opgesteld, worden alleen de Nederlandse sterfgevallen uit 2018 en 2019 daarin toegevoegd. De sterfte in die jaren lag dicht bij de prognose, waardoor het effect daarvan beperkt is.

Volgens de heer Kleinloog, die sinds begin deze maand in het bestuur van het AG zit, kijkt de Commissie Sterfteonderzoek van het genootschap uiteraard naar het Coronavirus. Het is volgens hem echter nog niet duidelijk of de oversterfte van dit jaar aanleiding is om af te wijken van de gebruikelijke werkwijze.

Bron: PensioenPro

Lees hier het volledige artikelTerug naar Nieuwsoverzicht

Kunnen wij u helpen?

Neem contact met ons op of laat uw gegevens achter.
Contact