Daarom is vakantie zo belangrijk

Daarom is vakantie zo belangrijk

5/8/20

Vakantie is het moment om even afstand te nemen van je werk en meer tijd te nemen voor jezelf, familie en vrienden. Even gewoon thuis zonder zakelijke computer op de keukentafel, geen (teams) vergaderingen en ook geen verstoorde werk- privé balans. Het coronavirus heeft de afgelopen maanden gezorgd voor een grote impact op ons leven en werken. Het dagritme en de structuur is ontregeld en je hebt hiervoor moeten zoeken naar een nieuwe balans. Dit heeft veel van ons gevraagd en daarom is er even tussen uit zo belangrijk. Tijdens de vakantie doe je namelijk onbewust nieuwe inspiraties op omdat je rust en ruimte krijgt in je hoofd. Er ontstaan nieuwe ideeën, inzichten maar ook twijfels.

Heb je twijfels?

Je twijfelt over jouw functie, zit ik nog op de goede plek? Je krijgt geen energie meer van je werk maar weet eigenlijk ook niet wat je wel leuk vindt? Daarnaast zie je ook dat de maatschappij snel verandert, jouw werkgever verandert en daarmee veranderen ook functies, oude beroepen verdwijnen, nieuwe beroepen ontstaan. Maar wat betekent dit voor jou?

Kosteloos ontwikkeladvies

Alle werkenden en werkzoekenden in Nederland kunnen per 1 augustus 2020 kosteloos een ontwikkeladvies aanvragen bij een gekwalificeerd loopbaanadviseur. Daarmee wordt duidelijk wat de mogelijkheden zijn voor jou op de arbeidsmarkt. Is het nodig om je bij te scholen, liggen er voor jou kansen in een andere sector of zit je goed op je huidige plek?

Om hiervan gebruik te maken kun je je aanmelden bij een loopbaanadviseur bij jou in de buurt. Dit kan o.a. via Noloc; de beroepsvereniging van loopbaanprofessionals en jobcoaches. De loopbaanadviseur vraagt vervolgens subsidie aan en handelt de administratie verder af.

Zelf actie ondernemen

Dit is een prachtige regeling van de overheid om zelf of samen met jouw werkgever het gesprek aan te gaan en te ontdekken wat nodig is voor jouw langdurige inzetbaarheid. En wellicht hebben deze twijfels in de volgende vakantie een mooie bestemming gekregen. Voor een werkgever is dit ook een prachtige regeling om kosteloos vanuit het inzetbaarheidsbeleid de werknemer hierop te wijzen en te ondersteunen.

Lees er hier meer over.

Vanuit Montae & Partners zullen wij u de komende periode informeren over nieuwste ontwikkelingen rond het Pensioenakkoord, het behouden en krijgen van gezond en duurzaam inzetbaar personeel. Wij vertalen dit naar wat dit voor u betekent en hoe u gebruik kunt maken van de financiële ondersteuning. Ook kunnen wij u helpen met het opstellen van duurzaam beleid om uw medewerkers langer productief, gezond, gemotiveerd en betrokken te houden.

Wilt u aan de slag met het thema Duurzame inzetbaarheid? Neem gerust contact op met uw eigen consultant van Montae & Partners of met Dennis van de Worp via dennis.van.de.worp@montaepartners.nl of via 06 227 97 234.

Lees hier het volledige artikelTerug naar Nieuwsoverzicht

Kunnen wij u helpen?

Neem contact met ons op of laat uw gegevens achter.
Contact