DNB publiceert aangepaste versie Good Practices ESG-Risicobeheer

DNB publiceert aangepaste versie Good Practices ESG-Risicobeheer

23/8/2022

DNB heeft een aangepaste versie gepubliceerd van de ‘Good Practices ESG-Risicobeheer Pensioenfondsen’. De Good practices moeten pensioenfondsen handvatten geven voor de inrichting van de risicobeheerscyclus op ESG gebied. In het vierde kwartaal komt DNB met een nieuwe versie van de Good practices waarin ook de onderwerpen strategie, governance en informatieverstrekking worden opgenomen. De nieuwe versie zal wederom eerst ter consultatie worden voorgelegd. DNB moedigt pensioenfondsen in de tussentijd aan om alvast gebruikt te maken van de reeds aangepaste versie. DNB geeft hierbij als tip om eerst een gap-analyse uit te voeren ten opzichte van de Good practices en op basis daarvan een actielijst te maken om het risicobeheer te verbeteren.

De aangepaste versie van de Good practices en de consultatiereacties, van onder meer de Pensioenfederatie, zijn hier te vinden.  

Bron: DNB, 4 augustus 2022.

Door op “Accepteren” te klikken, stemt u in met het opslaan van cookies op uw apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en te helpen bij onze marketingactiviteiten. Bekijk onze Privacy Policy en Cookie Beleid voor meer informatie.