DNB publiceert nieuwsbrief Pensioenen januari 2020

DNB publiceert nieuwsbrief Pensioenen januari 2020

14/1/20

DNB heeft de nieuwsbrief Pensioenen van januari 2020 gepubliceerd. Wij geven u een korte samenvatting van de belangrijkste onderdelen uit deze nieuwsbrief.

Ontheffingsverzoeken voortaan ook indienen via Digitaal Loket Toezicht Pensioenfondsen kunnen onder voorwaarden en in specifieke omstandigheden voor bepaalde wetsartikelen een ontheffing krijgen van DNB. Sinds 1 december 2019 kunnen pensioenfondsen een dergelijk ontheffingsverzoek indienen via een apart formulier in het Digitaal Loket Toezicht (DLT).

Beheren organisatiegegevens in Digitaal Loket Toezicht

Vanaf 23 december 2019 is het mogelijk om natuurlijke personen (die niet getoetst worden door DNB) via het Digitaal Loket Toezicht (DLT) - organisatiegegevens toe te voegen en te beheren.

Oprichting iForum: Samen innoveren

DNB heeft op 5 november 2019 het iForum gelanceerd. Via het iForum wil DNB de interactie en samenwerking met de financiële sector versterken op het thema technologische innovatie. In december 2019 heeft DNB met een kleine vertegenwoordiging uit de sector (banken, verzekeraars, pensioenfondsen en betaalinstellingen) de werkafspraken en de roadmap uitgewerkt. In 2020 start het iPanel en richt DNB een virtueel platform in om informatiedeling en samenwerking te faciliteren. Het i-Panel komt elk kwartaal samen om op bestuurlijk niveau te klankborden over prioritering en voortgang op het thema technologische innovatie.

Tijdelijke verhuizing DNB naar Spaklerweg 4 Amsterdam

Vanwege de verbouwing van het hoofdkantoor aan het Frederiksplein verhuist DNB vanaf eind januari a.s. gefaseerd naar de Spaklerweg 4 in Amsterdam. Het postadres van de toezichthouder blijft ongewijzigd. Naar verwachting neemt de verbouwing drie jaar in beslag.

Bron: DNB

Lees hier het volledige artikelTerug naar Nieuwsoverzicht

Kunnen wij u helpen?

Neem contact met ons op of laat uw gegevens achter.
Contact