DNB: Terugblik Pensioenseminar 2021

DNB: Terugblik Pensioenseminar 2021

7/4/21

Op 23 maart was het jaarlijkse pensioenseminar van DNB met als thema ‘het nieuwe pensioenstelstel. In een terugblik schrijft DNB dat Toezichtdirecteur Else Bos in een plenaire kick-off sessie toelichtte dat het de verantwoordelijkheid van fondsbesturen is om invulling te geven aan een evenwichtige transitie en dat DNB hierbij toeziet op een adequaat besluitvormingsproces.

Divisiedirecteur Cindy van Oorschot merkte tijdens het seminar op dat wanneer de operationele risicobeheersing op orde is, pensioenfondsen de gelegenheid hebben om datakwaliteit inhoudelijk op orde te brengen. Van Oorschot merkte daarnaast op dat de transitie vooral kansen biedt om de huidige complexiteit van de administratieve uitvoering terug te brengen. Namens AFM ging Jan Berndsen in op de rol van communicatie met de deelnemer en het vooropstellen van zijn/haar belangen. Demissionair minister Wouter Koolmees spoorde tijdens het seminar de sector aan om vooral niet te wachten met de voorbereidingen op de transitie en in gesprek te blijven met de toezichthouders.

Na de plenaire kick-off hadden afgevaardigden uit de pensioensector de gelegenheid om in kleinere setting de zorgen en verwachtingen te uiten over de transitie. Ook werden er break out sessies verzorgd over het nieuwe pensioenstelsel, transitie naar een nieuw pensioenstelsel, datakwaliteit en - verzorgd door de AFM - gedragstoezicht in het nieuwe pensioenstelsel.

Bron: DNB

Klik hierTerug naar Nieuwsoverzicht

Kunnen wij u helpen?

Neem contact met ons op of laat uw gegevens achter.
Contact