DNB wenst Pensioenfondsen zo veel mogelijk te ontlasten tijdens coronacrisis

DNB wenst Pensioenfondsen zo veel mogelijk te ontlasten tijdens coronacrisis

24/3/20

Op 17 maart jl. zijn DNB, AFM, het ministerie van Financiën en vertegenwoordigers van de Nederlandse Vereniging van Banken, de Pensioenfederatie en het Verbond van Verzekeraars samen gekomen om de gevolgen van de coronacrisis voor de Nederlandse economie en de financiële sector te bespreken.

In het overleg heeft DNB aangegeven te kijken naar de mogelijke maatregelen om de gevolgen voor de pensioensector te beperken. Hierbij heeft DNB toegezegd zoveel mogelijk de pensioenfondsen te zullen ontlasten en te kijken naar knelpunten die zich voordoen. Ten aanzien van lopende en nieuwe toezichtsonderzoeken stemt DNB dit af met de instellingen en zal waar nodig rekening houden met de beschikbaarheid van de betrokken personen en de volle agenda’s van de pensioenfondsbesturen. Indien wijzigingen in de toezichtskalender plaatsvinden, dan wordt dit zo snel mogelijk gemeld.

Eind maart dienen de lopende herstelplannen met ijkpunt 1 januari 2020 binnen te zijn bij DNB. DNB zal kijken naar eventuele individuele verzoeken om uitstel hiervoor.

Update 30 maart 2020:

DNB heeft aangegeven dat pensioenfondsen in verband met de huidige coronacrisis de jaarstaten drie maanden later mogen indienen, i.c. eind september 2020.

Bron: PensioenPro, Pensioenfederatie en DNB

Lees hier het volledige artikelTerug naar Nieuwsoverzicht

Kunnen wij u helpen?

Neem contact met ons op of laat uw gegevens achter.
Contact