Een collectief zorgcontract: daar word je beter van!

Een collectief zorgcontract: daar word je beter van!

7/10/20

Verzekeraar DSW heeft traditiegetrouw als eerste zorgverzekeraar de premie voor 2021 bekendgemaakt. De andere zorgverzekeraars volgen half november. Voor u als werkgever met een collectief zorgcontract, is dit het moment om dat contract te evalueren en te beoordelen of het nog marktconform is. Werkgevers stellen wel eens de vraag of het nog zinvol is een collectief contract in stand te houden. Het antwoord van Stefan Janssen en Cornelis van den Bosch, beiden adviseur bij Montae & Partners, is volmondig ‘ja’.

Maar waarom is een collectief contract aan te bevelen als iedere verzekerde zich overal kan aanmelden en de basisverzekering overal gelijk is? “Voor een werkgever is het van groot belang dat zijn werknemers gezond, vitaal en inzetbaar blijven”, zegt Stefan. “Als een werknemer toch ziek wordt, dan moet de werkgever de juiste middelen inzetten om die werknemer zo snel mogelijk weer aan het werk te krijgen. Een goede collectieve zorgverzekering is een belangrijk onderdeel binnen het gezondheids- en re-integratiebeleid van de werkgever.”

Profiteren van expertise

Volgens Cornelis kan een werkgever bij een collectief contract profiteren van de expertise van Montae & Partners. “Wij kunnen adviseren over de inzet van bedrijfszorg en dienstverlening die is afgestemd op de specifieke verzuimproblematiek van de betreffende werkgever. Ook kunnen wij de mogelijkheid onderzoeken van cofinanciering voor groepsgewijze (preventieve) interventies door de zorgverzekeraar vanuit een inzetbaarheidsbudget. Dit soort adviezen kunnen we vaak ‘kosteloos’ aanbieden vanuit de commissie die wij ontvangen. De werkgever hoeft er dus niet apart voor te betalen.”

Voordelen voor werknemers en gezinsleden

Een collectief zorgcontract biedt niet alleen voordelen voor de werkgever, maar ook voor de werknemers en hun gezinsleden. “Medewerkers krijgen niet alleen korting op de basisverzekering, maar ook op de aanvullende verzekeringen”, zegt Stefan. “Daarnaast zijn de dekkingen van de collectieve aanvullende verzekeringen uitgebreider dan de individuele aanvullende verzekeringen. Daarbij gaat om bijvoorbeeld om fysiotherapie, preventie, psychologische zorg maar ook de kosten voor tandarts en orthodontie. Dat kan een behoorlijk verschil maken. Ten slotte krijgen medewerkers toegang tot een online platform met informatie en e-health programma’s over gezondheid, vitaliteit, leefstijl, gezond werken en leven.”

Voordelen van collectief contract bespreken

Cornelis en zijn collega’s gaan graag in gesprek met bestaande en nieuwe relaties over de voordelen van een collectief contract.. We beginnen  met een analyse van de huidige regeling en de zorgconsumptie. Vervolgens doen we marktonderzoek en komen we met een advies voor de best passende regeling voor zowel de werkgever als de medewerkers per 1 januari 2021. We helpen ook bij het inregelen van het collectief contract bij de verzekeraar en met de communicatie naar de medewerkers. Verder kunnen we samen met de werkgever een jaarplan opstellen rond de thema’s preventie en inzetbaarheid van de medewerkers en inregelen van de diverse bedrijfszorgactiviteiten. Een collectieve aanpak biedt dus zeker voordelen: daar word je beter van. Dat geldt zowel voor de werkgever als voor zijn medewerkers”.

Vragen?

Stefan en Cornelis beantwoorden graag uw vragen.

Stefan Janssen:                 stefan.janssen@montaepartners.nl

Cornelis van den Bosch:     cornelis.van.den.bosch@montaepartners.nl

Lees hier het volledige artikelTerug naar Nieuwsoverzicht

Kunnen wij u helpen?

Neem contact met ons op of laat uw gegevens achter.
Contact