ESG: Biodiversiteit belangrijk thema voor pensioenfondsen

ESG: Biodiversiteit belangrijk thema voor pensioenfondsen

8/11/2022

Volgens het jaarlijkse onderzoek van de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO) onder de 49 grootste Nederlandse pensioenfondsen is biodiversiteit voor meer dan een derde van de pensioenfondsen een belangrijk thema. In het verantwoord beleggingsbeleid van alle onderzochte pensioenfondsen zijn inmiddels doelstellingen op het gebied van klimaatverandering en CO2-reductie opgenomen. Andere onderwerpen, zoals ontbossing of mensenrechten, zijn ook aan de orde gekomen tijdens de gevoerde dialogen tussen pensioenfondsen. Het belang van een holistische benadering van verantwoord beleggingsbeleid en voldoende begrip op dat gebied bij alle partijen die participeren in een pensioenfonds worden beide door de VBDO benadrukt.

Het jaarlijkse onderzoek is gebaseerd op onderzoek naar de huidige stand van zaken en ontwikkelingen met betrekking tot de verantwoorde beleggingspraktijken van de 49 grootste Nederlandse pensioenfondsen. Hoewel dit onderzoek voor 2022 is, betreft de één jaar periode het kalenderjaar 2021.

Bron: VBDO, 1 november 2022.

Door op “Accepteren” te klikken, stemt u in met het opslaan van cookies op uw apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en te helpen bij onze marketingactiviteiten. Bekijk onze Privacy Policy en Cookie Beleid voor meer informatie.