European Financial Reporting Advisory Group publiceert conceptstandaarden duurzaamheidsverslaglegging

European Financial Reporting Advisory Group publiceert conceptstandaarden duurzaamheidsverslaglegging

17/5/2022

De European Financial Reporting Advisory Group (EFRAG) heeft het eerste concept gepubliceerd voor duurzaamheidsverslaglegging in het kader van de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). De CSRD is een EU-richtlijn gericht op duurzame verslaglegging over niet-financiële informatie. Circa 50.000 bedrijven vallen onder de CSRD. De bedrijfsinformatie wordt straks ook gebruikt door financiële instellingen in hun SFDR-rapportages.

De EFRAG heeft in het eerste voorstel algemene sectoronafhankelijke ontwerpteksten en sectorspecifieke en bedrijfsspecifieke ontwerpteksten opgenomen. Er is onderscheid gemaakt in vijf ecologische thema’s, vier sociale thema’s en twee governance thema’s. Het eerste ontwerp stuurt erop aan dat bedrijven niet alleen rapporteren hoe duurzaamheidskwesties hun eigen prestaties en positie kunnen beïnvloeden, maar ook wat hun eigen impact op mens en milieu is. Tot 8 augustus 2022 is er een openbare consultatie, waarbij naar verwachting in het derde of vierde kwartaal van 2022 de definitieve standaarden aan de Europese Commissie worden voorgelegd.

Bron: Financial Investigator, 6 mei 2022.

Door op “Accepteren” te klikken, stemt u in met het opslaan van cookies op uw apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en te helpen bij onze marketingactiviteiten. Bekijk onze Privacy Policy en Cookie Beleid voor meer informatie.