Europese Commissie stelt deadline implementatie secundaire wetgeving SFDR uit

Europese Commissie stelt deadline implementatie secundaire wetgeving SFDR uit

8/12/2021

De Europese Commissie heeft op 26 november aangekondigd dat de deadline voor implementatie van de secundaire wetgeving (de Regulatory Technical Standards oftewel ‘RTS’) voor de SFDR en de Taxonomieverordening wordt uitgesteld naar 1 januari 2023. De RTS zou per 1 juli 2022 gaan gelden, maar dat is verplaatst. Eerst moet het advies van de Europese toezichthouders voor de RTS door de Europese Commissie nog worden bekrachtigd.

De RTS leggen onder andere templates vast voor de rapportage van ongunstige effecten volgens verplichte indicatoren. Verder worden er templates vastgelegd voor de precontractuele en periodieke rapportage inzake producten die ecologische of sociale kenmerken promoten. De templates moeten ook worden gebruikt als pensioenfondsen de mate van investeringen moeten gaan rapporteren, die onder de Taxonomie als duurzaam worden gedefinieerd. De Commissie geeft verder aan dat de eerste periodieke rapportage van ongunstige effecten onder de RTS dient te gebeuren voor 30 juni 2023 over het boekjaar 2022.

Bron: ESMA, 25 november 2021.

Door op “Accepteren” te klikken, stemt u in met het opslaan van cookies op uw apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en te helpen bij onze marketingactiviteiten. Bekijk onze Privacy Policy en Cookie Beleid voor meer informatie.