Europese Raad neemt Wet Digitale operationele veerkracht aan

Europese Raad neemt Wet Digitale operationele veerkracht aan

6/12/2022

De wet, kortweg DORA, moet ervoor zorgen dat de financiële sector bij ernstige operationele verstoringen blijft functioneren. Door in alle Europese landen uniforme eisen te stellen aan de beveiliging van netwerk- en informatiesystemen moeten cyberbedreigingen worden voorkomen en beperkt. DORA is van toepassing op alle bedrijven en organisaties die actief zijn in de financiële sector en op cruciale derde partijen die hen ICT-gerelateerde diensten verlenen.

DORA moet nu door alle Europese landen worden geïmplementeerd in de nationale wetgeving. Tegelijkertijd ontwikkelen de betrokken Europese toezichthouders technische normen waar alle instellingen voor financiële diensten zich aan moeten houden. Het toezicht op de naleving wordt belegd bij de nationale toezichthouders.

Bron: Europese Raad, 28 november 2022.

Door op “Accepteren” te klikken, stemt u in met het opslaan van cookies op uw apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en te helpen bij onze marketingactiviteiten. Bekijk onze Privacy Policy en Cookie Beleid voor meer informatie.