FSC waarschuwt voor risicovol gedrag in de lage rente omgeving

FSC waarschuwt voor risicovol gedrag in de lage rente omgeving

10/11/2021

Het Financieel Stabiliteitscomité (FSC) wijst op kwetsbaarheden op financiële markten als gevolg van een zoektocht naar rendement. In het FSC zijn de AFM, DNB en het ministerie van Financiën vertegenwoordigd.

Vanwege het herstel van de economie is het volgens het FSC van belang dat de normale dynamiek in de economie terugkeert. Het FSC pleit dan ook voor om de reguliere begrotingsdiscipline te herstellen. DNB en de AFM doen onderzoek naar liquiditeitsrisico’s bij de grootste Nederlandse pensioenfondsen en hun uitvoeringsorganisaties. Een voorlopige analyse laat zien dat pensioenfondsen en hun uitvoeringsorganisaties in beginsel goed in staat zijn om aan hun margeverplichten te voldoen. In een periode van systeembrede stress kan dit wel een uitdaging zijn. De komende periode zullen de AFM en DNB verder werken aan het verbeteren van de datakwaliteit en de resultaten van de analyse nader beoordelen.

Bron: AFM, 2 november 2021

Door op “Accepteren” te klikken, stemt u in met het opslaan van cookies op uw apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en te helpen bij onze marketingactiviteiten. Bekijk onze Privacy Policy en Cookie Beleid voor meer informatie.