Geen verzekerde pensioenregeling meer bij Achmea (Centraal Beheer, Avero, Interpolis).

Geen verzekerde pensioenregeling meer bij Achmea (Centraal Beheer, Avero, Interpolis).

21/4/17

De introductie van het Centraal Beheer Algemeen Pensioenfonds heeft grote gevolgen voor werkgevers met een verzekerde pensioenregeling bij verzekeraar Achmea (labels Centraal Beheer, Avero, Interpolis). De verzekeraar stopt namelijk met het aanbieden van verzekerde pensioenregelingen als gevolg van de introductie van hun eigen Algemeen Pensioenfonds (APF).

Bent u daar nu pensioenklant? Dan krijgt u na afloop van de contracttermijn geen verlengingsvoorstel meer aangeboden vanuit de verzekeraar. U krijgt de keuze: de pensioenregeling onderbrengen bij het Centraal Beheer Algemeen Pensioenfonds óf …u moet op zoek naar een andere pensioenuitvoerder!

Maar is zomaar overstappen naar het Centraal Beheer Algemeen Pensioenfonds wel verstandig?  Wat is nu precies het verschil tussen een verzekeraar en een APF? Wat gebeurt er met de pensioenopbouw die in principe bij Achmea achterblijft? Is het aantrekkelijk deze mee te verhuizen?

Wij helpen u graag de voor- en nadelen verder in kaart te brengen. Voorop staat daarbij dat u keuzes maakt in het belang van uw bedrijf én medewerkers. Wij onderzoeken daarom eerst of uw pensioenregeling nog voldoet aan de wensen en behoeften van uw onderneming én werknemers, voorzien in een passend pensioenadvies en begeleiden u eventueel bij de overgang naar een andere pensioenuitvoerder. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Remco Reinders.

Pensioenadvies van Montae & Partners kenmerkt zich doordat wij complexe vraagstukken eenvoudig maken. Wij maken pensioen niet moeilijker dan het al is. Wij zorgen dat u grip heeft op uw pensioenregeling door het begrijpelijk te presenteren.

Bron: Montae & Partners

Lees hier het volledige artikelTerug naar Nieuwsoverzicht

Kunnen wij u helpen?

Neem contact met ons op of laat uw gegevens achter.
Contact