Inventarisatie Montae & Partners naar stand van zaken implementatie WTP bij 90 werkgevers in zes sectoren

Inventarisatie Montae & Partners naar stand van zaken implementatie WTP bij 90 werkgevers in zes sectoren

5/7/2022

Uit een periodieke inventarisatie van Montae & Partners onder 90 werkgevers die niet zijn aangesloten bij een bedrijfstakpensioenfonds, komt naar voren dat de meeste werkgevers de bestaande regeling, voorlopig willen voortzetten. Dit is veelal een regeling met een leeftijdsafhankelijke premie. Van de onderzochte werkgevers is ruim de helft voornemens om te kiezen voor het flexibele contract, 10% voor het solidaire contract en de resterende 40% heeft nog geen keuze gemaakt.

In een artikel in PensioenPro over onze inventarisatie geeft collega Ton Winkels aan dat werkgevers met een cdc- of middelloonregeling doorgaans voorsorteren op een solidaire premieregeling en werkgevers met een individuele premieregeling op het flexibele contract. De komende jaren wil 28% van de onderzochte werkgevers gebruik maken van het overgangsrecht progressieve premie. Opvallend is dat één op de zes werkgevers nog niet is gestart om zich te verdiepen in de Wet toekomst pensioenen.

Wilt u meer informatie over onze inventarisatie? Neem dan contact op met Ton Winkels via onderstaande contactgegevens.

Bron: PensioenPro, 30 juni 2022.

Door op “Accepteren” te klikken, stemt u in met het opslaan van cookies op uw apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en te helpen bij onze marketingactiviteiten. Bekijk onze Privacy Policy en Cookie Beleid voor meer informatie.