Kennisgeving toegelaten buitenlandse aanbieders van pensioenen en lijfrenten en Verzamelbesluit Lijfrenten geactualiseerd

Kennisgeving toegelaten buitenlandse aanbieders van pensioenen en lijfrenten en Verzamelbesluit Lijfrenten geactualiseerd

12/1/2022

De Staatssecretaris van Financiën heeft een kennisgeving gepubliceerd over toegelaten buitenlandse aanbieders van pensioenen en lijfrenten. In deze kennisgeving is een aantal wijzigingen van toegelaten buitenlandse aanbieders opgenomen ten opzichte van de vorige kennisgeving. ‘Toegelaten’ houdt in dat bij deze aanbieders onder voorwaarden pensioenovereenkomsten kunnen worden gesloten.


Ook heeft de Staatssecretaris van Financiën het Verzamelbesluit Lijfrenten geactualiseerd. Deze wijziging betreft onder meer de toevoeging van twee goedkeuringen voor situaties, waarin DNB of de AFM maatregelen heeft getroffen waardoor voor lopende lijfrente-uitkeringen niet langer kan worden voldaan aan de voorwaarde ‘vast en gelijkmatig’. Daarnaast is een goedkeuring opgenomen voor de situatie waarin een restsaldo ontstaat bij een lijfrente die wordt uitgekeerd in de vorm van beleggingseenheden.  

Bron: Belastingdienst, 6 januari 2022.

Door op “Accepteren” te klikken, stemt u in met het opslaan van cookies op uw apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en te helpen bij onze marketingactiviteiten. Bekijk onze Privacy Policy en Cookie Beleid voor meer informatie.