Kleine veranderingen kunnen al het verschil maken…

Kleine veranderingen kunnen al het verschil maken…

20/9/2022

“Ik sta met mijn voeten in de zee. Kijk om mij heen en zie veel spannende gezichten. Maanden heb ik hiervoor getraind en nu is het eindelijk zover. Ik denk terug aan de afgelopen periode. In het weekend vroeg de wekker zetten en meteen uren op de fiets. De momenten dat ik eigenlijk geen zin had, maar toch ging. Het maken van een planning zodat het paste in het schema van ons fijne gezin….Ik word emotioneel, zoals altijd net voor de start. Ik denk aan de lange dag die gaat komen, en plots schrik ik wakker”.

25-jarig jubileum

Op het prachtige Curaçao hebben wij op donderdag 15 september en vrijdag 16 september twee keer een lezing geven over Duurzame inzetbaarheid tijdens ons 25-jarig jubileum voor onze relaties op de Caribbean. Gedurende deze 2 dagen hebben wij zowel pensioenfondsen, verzekeraars als werkgevers uitgenodigd om het 25-jarig jubileum van Montae & Partners met ons te vieren.

De sessie op donderdag voor de werkgevers ging over duurzame inzetbaarheid (spreker: Dennis) en pensioen (sprekers: Solange en Ramon). De sessie op vrijdag werd afgetrapt door Margo waar zij de aanwezige relaties (Pensioenfondsen) bedankte voor de samenwerking van de afgelopen 12,5 jaar in een mooie terugblik. De sessie van vrijdag had als thema “Gezond bouwen aan de toekomst” waar Maartje Hermans (externe spreker) over Duurzaamheid sprak vanuit een globaal perspectief en Dennis over de inzetbaarheid van de medewerkers. Beiden sessies werden goed bezocht en er was veel interactie middels vragen en praktijkvoorbeelden.

Duurzame inzetbaarheid op de Caribbean

Ook op de Caribbean zijn er thema’s die invloed hebben op de duurzame inzetbaarheid van de medewerkers. Zo moeten de werknemers langer doorwerken tot eindleeftijd 65. Is het financieel zwaar om rond te komen, zijn er meerdere generaties werkzaam op de werkvloer, wordt veel geautomatiseerd en gedigitaliseerd, speelt gezondheid een belangrijke rol en staat het nemen van eigenaarschap van de medewerkers nog in de kinderschoenen.

Van theorie naar ondersteuning

Wij hebben aan de hand van voorbeelden laten zien hoe je aan de slag kunt met Duurzame inzetbaarheid van de medewerkers. Met onze praktische aanpak als leidraad.

De onderwerpen die wij hebben gepresenteerd werden positief ontvangen. Dit bleek ook vrijdag tijdens de ‘groepsopdracht’. Waarbij eenieder werd gevraagd wat te gaan doen rond het thema Duurzame Inzetbaarheid.

De openheid en met name ook de creativiteit die hier werd gedeeld zorgde ervoor dat eenieder met een zelf gekozen doel huiswaarts ging. Het volbrengen van een hele triatlon was uiteraard niet het doel. Het gaat om de kleine stapjes die een verandering mogelijk gaan maken en die voor eenieder zijn vol te houden. Een continue aandacht voor duurzame inzetbaarheid zal ook voor de medewerkers op de Caribbean leiden tot een hogere vitaliteit en meer werkplezier.

Hoe kan Montae & Partners u helpen?  

Bent u geïnteresseerd in wat wij hebben gepresenteerd of welke onderwerpen er spelen op de Caribbean rond duurzame inzetbaarheid en wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact op met Dennis van de Worp via dennis.van.de.worp@montaepartners.nl of via +31 6 227 97 234 of Alicia Hof via alicia.hof@montaepartners.nl via +31 6 2168 4857

Door op “Accepteren” te klikken, stemt u in met het opslaan van cookies op uw apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en te helpen bij onze marketingactiviteiten. Bekijk onze Privacy Policy en Cookie Beleid voor meer informatie.