Leidraad klimaatcommitment geeft richting bij opstellen actieplannen

Leidraad klimaatcommitment geeft richting bij opstellen actieplannen

25/10/2022

De Pensioenfederatie, de Nederlandse Vereniging van Banken, het Verbond van Verzekeraars en de Dutch Fund and Asset Management Association hebben een leidraad ontwikkeld voor de ruim 50 financiële instellingen die het Klimaatcommitment financiële sector hebben ondertekend. Met deze leidraad kunnen zij hun actieplannen opstellen dan wel aanscherpen. In die actieplannen beschrijven de instellingen op welke manier(en) zij de CO2-gehalte van hun beleggingen en relevante financieringen verlagen om zo de klimaatdoelstellingen van Parijs te helpen realiseren.

De leidraad wordt jaarlijks geactualiseerd en aangescherpt. Naar verwachting zullen de ondertekenaars van het commitment de aanbevelingen in de leidraad in 2023 in hun actieplannen verwerkt hebben.

Bron: Pensioenfederatie, 21 oktober 2022

Door op “Accepteren” te klikken, stemt u in met het opslaan van cookies op uw apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en te helpen bij onze marketingactiviteiten. Bekijk onze Privacy Policy en Cookie Beleid voor meer informatie.