LNBB gaat deel uitmaken van Montae & Partners

LNBB gaat deel uitmaken van Montae & Partners

20/2/2020

LNBB gaat deel uitmaken van Montae & Partners. Het in Amersfoort en Dordrecht gevestigde LNBB is een multidisciplinaire adviesorganisatie met 12 specialisten die al ruim 25 jaar werkgevers, ondernemingsraden en ondernemers adviseren over pensioen- en inkomensregelingen. Daarnaast ondersteunt zij netwerkpartners, zoals pensioenadviseurs, accountants en belastingadviseurs met kennis en tools, waaronder Penformance.

Montae & Partners is een toonaangevende adviseur op de gebieden van pensioen, zorg en arbeidsongeschiktheid met een sterke positie in de markten voor pensioenfondsen en (mid-)corporate werkgevers. Zij participeert bovendien in het Söderberg & Partners netwerk. Söderberg & Partners is in Scandinavië marktleider op het gebied van pensioenadvies en verzekeringsdiensten voor bedrijven en werknemers via innovatieve softwareplatforms. Zij breidt haar positie in Nederland uit met participaties in prominente adviesbedrijven. De adviesmodellen van LNBB worden in samenwerking met Söderberg & Partners ontsloten voor de adviesbedrijven in het Söderberg & Partners netwerk. Penformance, de samenwerking met AF Advisors, blijft onder eigen naam actief in de markt.

Bedrijven vullen elkaar uitstekend aan

Lucienne van Paassen, directeur van Montae & Partners, is blij dat LNBB toetreedt tot Montae & Partners. “Wij hebben een sterke positie in de markt voor pensioenfondsen en middelgrote werkgevers met adviesdiensten op het gebied van pensioen, zorg en arbeidsongeschiktheid. LNBB is sterk in de segmenten MKB en DGA’s. Daarin vullen we elkaar uitstekend aan. Daarnaast is LNBB vergevorderd in adviesdiensten met gebruik van tools. Montae & Partners wil zich op dat terrein meer ontwikkelen en daarin kan LNBB een belangrijke rol spelen.”

Penformance nu ook beschikbaar via het Söderberg netwerk

De door LNBB met veel succes ontwikkelde adviesmodellen, die zij onder meer onder het label Penformance aan collega-adviseurs aanbiedt, komen nu dus ook beschikbaar voor adviesbedrijven binnen het Söderberg & Partners netwerk. Deze modellen bieden inzicht aan werkgevers, ondernemingsraden en werknemers in de invloed van beleggingsrisico’s op het pensioen van werknemers. LNBB was de eerste die de complexiteit van deze risico’s ontsloot voor het MKB-segment in Nederland. Penformance is een initiatief van LNBB en AF Advisors. Mike van Engelen, Chief Business development Officer van Söderberg & Partners: “We zijn enthousiast om de samenwerking met AF Advisors te continueren in de nieuwe opzet. De onder het label van Penformance aangeboden gestandaardiseerde productanalyses blijven uiteraard toegankelijk voor Penformance netwerkpartijen. Penformance blijft onder eigen naam actief in de markt”.

Inspelen op innovatie, geïntegreerd advies en individualisering

De nieuwe organisatie speelt in op de toenemende behoefte aan digitale innovatie, geïntegreerd arbeidsvoorwaardenadvies en de trend naar verdere individualisering. Roel Nass, actuaris en mede-eigenaar van LNBB ziet veel mogelijkheden voor de samenwerking met Montae & Partners. “LNBB is een gevestigde partij in de adviesmarkt die naam heeft gemaakt met innovatieve concepten. Wij hebben bewezen dat wij onze deskundigheid toegankelijk kunnen maken voor grote én kleine werkgevers. Tegelijkertijd zien wij een trend waarin meer en meer vraagstukken rondom pensioencommunicatie, duurzame inzetbaarheid, zorg en re-integratie op het bord van de werkgever komen. Dat vraagt om een verbreding van de dienstverlening. Montae & Partners heeft dit in huis. Het is mooi dat klanten van LNBB kunnen profiteren van dit brede palet aan diensten met behoud van de toegankelijkheid die LNBB kenmerkt. De naam LNBB verdwijnt, maar de mensen blijven!”

Specialistische kennis van LNBB voor ondernemers gewaarborgd

Kees Beishuizen MFP, mede-eigenaar van LNBB en specialist op het terrein van complexe financial planningsvraagstukken op de scheidslijn tussen onderneming/BV en privé, ziet uitsluitend kansen. “Van oudsher is de ondernemer, met name de DGA, zowel in de netwerken van de accountants- en belastingadviesmarkt als in de groep ondernemers die wij rechtstreeks bedienen een belangrijke doelgroep voor ons. Met die unieke deskundigheid kunnen wij nu ook hoger management en directies van grotere ondernemingen begeleiden bij financial planningsvraagstukken en daarbij ook de expat propositie van Montae & Partners integreren.”

Pensioencommunicatie en inzicht in onzekerheid blijven speerpunten

Voor Jack Borremans, mede-eigenaar van LNBB, is de samenwerking een logische stap. “We hebben de afgelopen jaren vooropgelopen met de introductie van bewustzijn stimuleren en effectieve pensioencommunicatie als één van de pijlers van onze dienstverlening. We zien dat de werknemer meer en meer centraal komt te staan in ons stelsel. De maatregelen uit het pensioenakkoord gaan dat alleen maar versnellen. Daar waar risico’s verschuiven naar het individu zullen werkgevers dit keuzeproces meer en meer gaan faciliteren. Dat vraagt om kostenefficiënte tooling. In de visie van Montae & Partners en Söderberg & Partners zien wij onze filosofie terug: ‘Geautomatiseerd waar mogelijk, met blijvende persoonlijke aandacht waar dit van absolute waarde is.’ Met de slagkracht van Söderberg & Partners gaan we onze adviesmodellen online ontsluiten en verder ontwikkelen.”

Montae & Partners is in Nederland de grootste partij voor onafhankelijke bestuursondersteuning van pensioenfondsen en marktleider op het gebied governance en strategie. Daarnaast biedt het bedrijf een breed scala van adviesdiensten voor pensioenfondsen, werkgevers en ondernemingsraden en is zij erkend specialist in adviesdiensten voor werkgevers op het gebied van pensioen, zorg en arbeidsongeschiktheid en internationale arbeidsmobiliteit. Montae & Partners bestaat uit circa 140 medewerkers verspreid over kantoren in Rijswijk, Gouda, Eindhoven, Utrecht, Amersfoort en het Caribisch gebied.

Voor meer informatie:

Roel Nass, roel.nass@lnbb.nl, T 033-7122712

Lucienne van Paassen, lucienne.van.paassen@montaepartners.nl,T 070 3042900

Meer van deze artikelen lezen?

Door op “Accepteren” te klikken, stemt u in met het opslaan van cookies op uw apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en te helpen bij onze marketingactiviteiten. Bekijk onze Privacy Policy en Cookie Beleid voor meer informatie.