M&P kennissessies voor verantwoordingsorganen

M&P kennissessies voor verantwoordingsorganen

21/6/2022

Op woensdag 9 juni 2022 werd op de KNVB Campus in Zeist de eerste kennissessie over de Wet toekomst pensioenen en de rol van het verantwoordingsorgaan georganiseerd. Omdat verantwoordingsorganen een belangrijke rol krijgen in de transitie naar het nieuwe stelsel is het van belang dat ook zij goed op hoogte zijn van het wetsvoorstel.

Met een groep van 20 leden vanuit 13 verschillende pensioenfondsen werd stilgestaan bij de impact van de veranderingen op deelnemers en de rol van het verantwoordingsorgaan. Voor iedereen zijn de wijzigingen nieuw en dat brengt behoorlijke uitdagingen met zich mee. Zo is het wennen dat de vertrouwde dekkingsgraad verdwijnt en de adviestaak van verantwoordingsorganen wordt uitgebreid als het om het “invaren” gaat. Vrijwel alle aanwezigen gaven aan door de fondsbesturen meegenomen te worden in de komende veranderingen en het van belang te vinden ook zelf een mening te vormen, zeker met de verzwaarde adviestaak.  

Op vrijdag 8 juli 2022 vindt de tweede kennissessie plaats. Het thema van deze kennissessie is keuzebegeleiding voor deelnemers. Je kan je hier nog voor inschrijven via onderstaande afbeelding.

Je kan hier nog voor inschrijven.

Door op “Accepteren” te klikken, stemt u in met het opslaan van cookies op uw apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en te helpen bij onze marketingactiviteiten. Bekijk onze Privacy Policy en Cookie Beleid voor meer informatie.