Mantelovereenkomst verzekering 3e WW-jaar en WGA-hiaat bij Loyalis

Mantelovereenkomst verzekering 3e WW-jaar en WGA-hiaat bij Loyalis

1/9/2022

De cao-partijen in de sector VVT hebben een unieke mantelovereenkomst gesloten met Loyalis voor de verzekering van het 3e WW-jaar en het WGA-Hiaat inclusief alle medewerkers die ziek en arbeidsongeschikt zijn geworden op of na 1 maart 2020 tot 1 januari 2023. Montae & partners heeft de CAO partijen geadviseerd bij de totstandkoming van deze mantelovereenkomst. De VVT zorgt er hiermee niet alleen voor dat alle medewerkers die ziek zijn geworden door o.a. long Covid, behoed worden voor een forse terugval in inkomen, maar ook dat alle medewerkers uitstekend verzekerd zijn voor het risico op arbeidsongeschiktheid en werkeloosheid. Alle werkgevers binnen de sector VVT zijn conform de CAO verplicht deze verzekering af te sluiten binnen de mantel bij Loyalis voor 1 oktober 2022. De premie komt volledig voor rekening van de medewerkers

Het gaat om de volgende dekkingen binnen de mantel bij Loyalis:

  • 3e WW jaar per 01-10-2022
  • WGA-Hiaat per 01-01-2023, aanvullend op de uitkering vanuit PFZW
  • Inloop WGA Hiaat per 01-01-2023 met terugwerkende kracht voor zieken vanaf 01-03-2020

De premies voor deze verzekering zijn:

Heeft u nu reeds een WGA-Hiaat verzekering dan gaat de dekking voor het 3e WW-jaar in per 01-10-2022 en het inloop WGA-Hiaat per 01-01-2023. Voor de dekking van de  WGA-Hiaat verzekering geldt de zogenaamde ‘eerbiedigende werking’. Uw huidige verzekering dient op het eerst mogelijke moment beëindigd te worden en in de tussentijd dient deze zoveel mogelijk aangepast te worden aan de voorwaarden van de mantelovereenkomst.

Heeft u vragen over de afspraken in de cao en de gesloten mantelovereenkomst, stuur dan een mail naar vvt@montaepartners.nl.

Door op “Accepteren” te klikken, stemt u in met het opslaan van cookies op uw apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en te helpen bij onze marketingactiviteiten. Bekijk onze Privacy Policy en Cookie Beleid voor meer informatie.