Minister Koolmees probeert pensioenkortingen te voorkomen

Minister Koolmees probeert pensioenkortingen te voorkomen

8/9/20

Minister Koolmees heeft in de Tweede Kamer aangegeven dat hij met de pensioenfondsen gaat verkennen of en hoe hij kortingen kan voorkomen. Volgens de minister is wel ruimte, maar hij verwacht niet dat alle kortingen achterwege zullen blijven.

In het pensioenakkoord is een verlaging van de buffernorm opgenomen, maar het is de vraag of dit voldoende is om alle kortingen af te wentelen. Als er geen nadere maatregelen worden genomen, is de kans groot dat voor acht miljoen werknemers en gepensioneerden de uitkering daalt of de pensioenopbouw lager wordt. Het nieuwe pensioenstelsel moet het vertrouwen in pensioenen doen toenemen. In dit nieuwe stelsel kunnen pensioenen eerder stijgen, maar ook eerder dalen. Een dreigende korting op weg naar het nieuwe stelsel, kan dan funest zijn voor het vertrouwen.

Volgens Trouw zit de politiek zit in haar maag met de dreigende kortingen. Zou moet volgens de PvdA het kabinet met scenario’s komen om onnodige kortingen te voorkomen. Minister Koolmees heeft aangegeven dat hij voor het einde van het jaar laat weten of en hoe hij kortingen van tafel kan halen.

Bron: Trouw

Lees hier het volledige artikelTerug naar Nieuwsoverzicht

Kunnen wij u helpen?

Neem contact met ons op of laat uw gegevens achter.
Contact