Onafhankelijke communicatie bij nieuwe pensioenregeling  Klaverblad Verzekeringen

Onafhankelijke communicatie bij nieuwe pensioenregeling Klaverblad Verzekeringen

15/11/2022

Klaverblad verzekeringen biedt een groot aantal schade- en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen voor particulieren, ondernemers en agrariërs. Hierbij stelt het bedrijf het belang van de klant voorop en biedt het graag gewoon goede dienstverlening. Toen de pensioenregeling voor het personeel werd aangepast, wilde Klaverblad dat de 450 medewerkers duidelijk en eerlijk inzicht kregen in wat dit voor hen betekent. HR-partner Sanne Ek riep de hulp in van Montae & Partners.

Klaverblad Verzekeringen zette met het nieuwe pensioenstelsel in zicht de pensioenregeling van haar mensen van een middelloonregeling om naar een beschikbare premieregeling. Sanne: “Dat is natuurlijk een significante wijziging in het kijken naar pensioen. Wij vonden het als werkgever belangrijk om mensen goed te informeren en te enthousiasmeren voor hun pensioen. Wat zijn de gevolgen van de verandering en wat kan positief of negatief voor hen uitpakken?”

Onafhankelijk

Klaverblad wilde dat haar mensen met een onafhankelijk persoon konden praten om inzicht te krijgen in de gevolgen van de nieuwe pensioenregeling. Sanne vervolgt: “Wij weten ook niet alles en we wilden dat ze hun eigen vragen konden stellen, zonder bang te zijn dat hun privacy in het geding zou komen. Het is heel fijn dat we in samenspraak met Montae & Partners onafhankelijke communicatie konden bieden.”

Project

In de periode van februari tot en met juni 2022 organiseerde Montae & Partners samen met Klaverblad het communicatietraject. Sanne: “In december spraken we al met onder andere adviseur Gerrold Smolders. We zochten een goede basismatch en die was er. We bespraken het stappenplan dat we wilden aanbieden en Gerrold gaf aan hoe Montae & Partners kon ondersteunen. Daar hebben we vrij snel een keuze in gemaakt. Wij hadden gelukkig zelf al veel zaken uitgedacht en het was fijn dat Montae & Partners zo snel kon schakelen.” Montae & Partners leverde het projectmanagement voor de communicatie, die bijvoorbeeld bestond uit individuele pensioengesprekken, een e-learning, pensioenspreekuren en activatieworkshops. Ook bood Montae & Partners een planningstool aan voor onder meer het inplannen van de individuele pensioengesprekken en de informatiebijeenkomsten, die Klaverblad met pensioenuitvoerder Allianz organiseerde.

Geen bezwaren

Het doel was om de medewerkers een eerlijk gesprek te bieden over hun pensioen, dat er duidelijk inzicht was in wat de verandering precies voor hen betekent. De gezamenlijke inspanningen leverden uiteindelijk een fantastisch resultaat op: er werden geen bezwaren ingediend tegen het invoeren van de nieuwe pensioenregeling.

Eerlijke samenwerking

Sanne ervaarde het contact met Montae & Partners als heel prettig en vond het makkelijk schakelen met de adviseur: “Helder en duidelijk, als een partner. Het snelle schakelen en de tools die Montae & Partners hanteert vind ik heel goed, daardoor is de administratie van het project ook goed. Ze hebben geleverd wat we vroegen en als sparringpartner stonden ze ook open voor onze ideeën.” De rapportages kunnen wat haar betreft nog iets beter: “Mooie rapportages vind ik fijn en nu heb ik de gegevens in een mail ontvangen. Ik heb er geen last van gehad, maar het is een ‘nice-to-have’. Met zulke mooie tools kun je daar ook mooie rapportages uithalen.” Zou zij Montae & Partners nog een keer inschakelen? Sanne: “Ja, zeker! Ik heb het als een hele warme samenwerking ervaren. Dat is prettig schakelen. En een hele eerlijke samenwerking, daar houden wij van binnen Klaverblad.”

“Het is makkelijk en snel schakelen met de adviseur van Montae & Partners, helder en duidelijk, als een partner. Samen realiseerden wij onafhankelijke communicatie over pensioen voor onze mensen. Er wordt gewerkt met mooie tools, waardoor de administratie ook goed is. Als sparringpartnerstaan de adviseurs ook open voor onze ideeën. Een hele warme en eerlijke samenwerking, daar houden wij van binnen Klaverblad.”

Sanne Ek, HR-partner Klaverblad Verzekeringen

Door op “Accepteren” te klikken, stemt u in met het opslaan van cookies op uw apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en te helpen bij onze marketingactiviteiten. Bekijk onze Privacy Policy en Cookie Beleid voor meer informatie.