Pensioenakkoord: Apothekers mogen kiezen tussen nieuwe contract of verbeterde premieregeling

Pensioenakkoord: Apothekers mogen kiezen tussen nieuwe contract of verbeterde premieregeling

29/4/21

Het pensioenfonds Openbare Apothekers en de beroepspensioenvereniging van de apothekers gaan de deelnemers van het pensioenfonds bevragen over hun voorkeuren bij de keuze tussen het nieuwe contract of de verbeterde premieregeling. Hiervoor worden vragen gesteld over zaken als solidariteit, de behoefte aan keuzevrijheid, beleggen en gewenste risicoprofielen.

Het fonds en de vereniging houden de enquête, omdat, anders dan bij bedrijfstakpensioenfondsen, de actieve leden van de vereniging de inhoud van de pensioenregeling bepalen. Uiteindelijk zal de vereniging een voorstel doen voor de nieuwe regeling, waarover gestemd wordt in februari 2022. Daarbij wordt dan ook gekeken of het reeds opgebouwde pensioenvermogen wordt ingebracht in de nieuwe regeling.

De leden zullen dan ook beslissen of het pensioenfonds Openbare Apothekers de nieuwe regeling blijft uitvoeren, of dat er een andere uitvoerder wordt geselecteerd. Het is de bedoeling vanaf 1 januari 2024 in een nieuwe regeling pensioen op te bouwen.

Bron: PensioenPro, 20 april 2021

Klik hierTerug naar Nieuwsoverzicht

Kunnen wij u helpen?

Neem contact met ons op of laat uw gegevens achter.
Contact