Pensioenakkoord: FNV stemt in met uitwerking

Pensioenakkoord: FNV stemt in met uitwerking

7/7/20

De FNV heeft op 4 juli 2020 met een ruime meerderheid ingestemd met de uitwerking van het pensioenakkoord. Dit is gebeurd tijdens een vergadering van het FNV Ledenparlement.

Volgens FNV-voorzitter Han Busker knokt de FNV voor een goed pensioen voor iedereen. Met dit pensioenakkoord worden daarin weer belangrijke stappen gezet. De AOW-leeftijd gaat veel minder snel omhoog en mensen met zwaar werk kunnen eerder stoppen met werken. Het nieuwe pensioenstelsel is toekomstbestendig en zorgt voor het voorkomen van pech- en geluk generaties. De FNV is bijzonder verheugd dat ze dit voor de leden en voor alle werkenden en gepensioneerden in Nederland heeft kunnen regelen.

Pensioenen zijn ongelofelijk belangrijk voor de werkenden en gepensioneerden in ons land, maar hiermee houdt het voor de FNV niet op, aldus Busker. Voor Nederland breekt een hele belangrijke periode aan. De economische gevolgen van de coronacrisis stellen Nederland voor ongekende uitdagingen. De FNV doet er alles aan om te zorgen dat mensen hun banen en inkomen behouden. Deze crisis valt te benutten om de arbeidsmarkt structureel eerlijker te maken, om te zorgen voor meer vaste contracten en het minimumloon te laten stijgen.

Bron: FNV

Lees hier het volledige artikelTerug naar Nieuwsoverzicht

Kunnen wij u helpen?

Neem contact met ons op of laat uw gegevens achter.
Contact