Pensioenfederatie pleit voor verduidelijken voorstel Corporate Sustainability Due Diligence Directive

Pensioenfederatie pleit voor verduidelijken voorstel Corporate Sustainability Due Diligence Directive

31/5/2022

De Pensioenfederatie heeft gereageerd op het voorstel van de Europese Commissie voor de Corporate Sustainability Due Diligence Directive (CSDDD). Het doel van de CSDDD is een eenduidige Europese standaard opleggen voor bedrijven en financiële instellingen (waaronder pensioenfondsen) ten aanzien van toegepaste zorgvuldigheid op het gebied van duurzaamheid.

De Pensioenfederatie staat positief tegenover het doel van de richtlijn. Wel pleit de Pensioenfederatie voor verduidelijking en aanpassing van het voorstel, omdat het vragen oproept met betrekking tot de toepasselijkheid op pensioenfondsen. Ook constateert de Pensioenfederatie dat het CSDDD-voorstel afwijkt van de OESO-richtlijnen, waarop de SFDR en het IMVB-convenant gebaseerd zijn.

Bron: Pensioenfederatie, 24 mei 2022.

Door op “Accepteren” te klikken, stemt u in met het opslaan van cookies op uw apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en te helpen bij onze marketingactiviteiten. Bekijk onze Privacy Policy en Cookie Beleid voor meer informatie.