Pensioenfederatie voorstander van ‘EU Belastingregister’

Pensioenfederatie voorstander van ‘EU Belastingregister’

28/6/2022

De Europese Commissie wil procedures voor het terugvorderen van bronbelastingen (dividend en rentebedragen) op grensoverschrijdende betalingen sneller en efficiënter maken en tegelijk fiscaal misbruik voorkomen. De Commissie heeft hiertoe een bronbelastinginitiatief geopenbaard waarop consultatie mogelijk was tot en met 26 juni 2022. De Pensioenfederatie heeft op de consultatie gereageerd. Naar verwachting komt de Commissie in het laatste kwartaal van 2022 met een voorstel voor een Europese richtlijn op bronbelastingprocedures.

De Pensioenfederatie is het eens met de doelen die worden nagestreefd en is voorstander van een oplossing die zorgt voor belastingvrijstelling aan de bron. Omdat de onderlinge informatie-uitwisseling tussen nationale belastingdiensten langzaam op gang komt, pleit de Pensioenfederatie als tussenoplossing voor een ‘EU Belastingregister’ waarin ook pensioenfondsen kunnen worden opgenomen. Met het ‘EU Belastingregister’ kunnen belastingdiensten op verzoek eenvoudiger en sneller bronbelastingen teruggeven.

Bron: Pensioenfederatie, 27 juni 2022.

Door op “Accepteren” te klikken, stemt u in met het opslaan van cookies op uw apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en te helpen bij onze marketingactiviteiten. Bekijk onze Privacy Policy en Cookie Beleid voor meer informatie.