Pensioenfondsen aan de slag met verdere verbetering pensioenadministratie

Pensioenfondsen aan de slag met verdere verbetering pensioenadministratie

11/2/20

Minister Koolmees voert gesprekken met de pensioensector over de kwaliteit van pensioenadministraties. Hij heeft dit de Tweede Kamer onlangs laten weten in een brief. Aanleiding voor de gesprekken is de berichtgeving door Nieuwsuur over een aantal incidenten. In zijn brief onderstreept Koolmees het belang van goede pensioenadministraties. De minister vraagt de sector om te verkennen wat er nodig is om het aantal incidenten verder te beperken.

De Pensioenfederatie kondigt aan dat zij samen met pensioenfondsen en hun uitvoerders onderzoek doet naar verdere verbetermogelijkheden van de kwaliteit van de pensioenadministratie. Het gaat daarbij onder meer om:

  • een verkenning van welke gegevensbronnen pensioenfondsen kunnen helpen bij het handhaven van de verplichtstelling en het opsporen van deelnemers die niet aan het BRP gekoppeld zijn. Tevens een verkenning hoe werkgevers sneller uitsluitsel kunnen krijgen onder welke verplichtstelling ze vallen;
  • een uitvraag binnen de sector in hoeverre pensioenfondsen correcties op de hoogte van het pensioen terugvorderen.

Onlangs heeft 50PLUS aangekondigd een eigen onderzoek te starten naar administratieve fouten in individuele pensioendossiers. Het is de bedoeling dat het onderzoek klaar is voor 1 september 2020.

Bron: Pensioenfederatie / Rijksoverheid / PensioenPro

Lees hier het volledige artikelTerug naar Nieuwsoverzicht

Kunnen wij u helpen?

Neem contact met ons op of laat uw gegevens achter.
Contact