Pensioenfondsen hebben slechts beperkt toegang tot e-mailadressen

Pensioenfondsen hebben slechts beperkt toegang tot e-mailadressen

14/6/2022

We leven in een digitale wereld. Toch beschikt een pensioenuitvoerder niet automatisch over de e-mailadressen van deelnemers, gewezen deelnemers en gepensioneerden. Dit betekent dat pensioenfondsen met een deel van hun deelnemers op alternatieve manieren moeten communiceren, zoals per post of de Berichtenbox van de overheid. Dat kost veel extra geld. Pensioenfondsen hebben al veel initiatieven ontplooit om meer e-mailadressen te verzamelen. Voor actieven is dit redelijk succesvol, maar slapers en gepensioneerden zijn lastiger te benaderen.

De Pensioenfederatie heeft in reactie op de Wet toekomst pensioenen al gepleit voor toegang tot de e-mailadressen in de Basisregistratie Personen. Dit is echter niet opgenomen in het wetsvoorstel. De Overheid volstaat met het verwijzen naar de Berichtenbox, waarvan ook pensioenfondsen gebruik kunnen maken.

Bron: PensioenPro, 9 juni 2022.

Door op “Accepteren” te klikken, stemt u in met het opslaan van cookies op uw apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en te helpen bij onze marketingactiviteiten. Bekijk onze Privacy Policy en Cookie Beleid voor meer informatie.