Pensioensector steunt koppeling van bonus aan ESG-doelen

Pensioensector steunt koppeling van bonus aan ESG-doelen

1/11/2022

Vermogensbeheerder Columbia Threadneedle Investments stelt voor de bonussen van topbestuurders gedeeltelijk afhankelijk te maken van het bereiken van ESG-doelen. Veel grotere, beursgenoteerde bedrijven doen dit al. Het gaat dan vaak om een koppeling met het vergroten van diversiteit en inclusie. Koppeling van het beloningsbeleid aan het bereiken van klimaatdoelstellingen is minder populair, hoewel aandeelhouders juist veel waarde hechten aan klimaatdoelen.

Nederlandse pensioenfondsen en vermogensbeheerders sluiten zich aan bij het pleidooi, maar plaatsen daarbij wel een aantal kanttekeningen. Zo moeten duurzaamheidsdoelen transparant, concreet, goed meetbaar en voldoende ambitieus zijn. Ook moet het behalen van de gestelde doelen beoordeeld worden door een onafhankelijke, externe partij zoals bijvoorbeeld de accountant.

Bron: PensioenPro, 24 oktober 2022.

Door op “Accepteren” te klikken, stemt u in met het opslaan van cookies op uw apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en te helpen bij onze marketingactiviteiten. Bekijk onze Privacy Policy en Cookie Beleid voor meer informatie.