Robeco-onderzoek: SDG-ratings zeggen vaak meer dan ESG-ratings

Robeco-onderzoek: SDG-ratings zeggen vaak meer dan ESG-ratings

20/9/2022

Robeco doet sinds 2017 onderzoek naar de invloed van bedrijven op de Sustainable Development Goals (SDG). Volgens een recente onderzoek van Robeco sluiten SDG-gebaseerde ratings beter aan bij het duurzaamheidsbeleid van beleggers dan ESG-ratings. ESG-ratings geven vaak geen informatie over de impact van een onderneming..

Bij het bepalen van SDG-ratings kijkt Robeco naar de impact van producten of de dienstverlening van bedrijven aan de hand van een groot aantal criteria. Daarnaast brengt Robeco de gedragingen van bedrijven in kaart, waarbij onder meer gekeken wordt naar gelijke behandeling en governance. Tot slot kijkt Robeco  naar controverses, waarbij  incidenten zoals betrokkenheid bij corruptie of belastingontduiking in ogenschouw worden genomen. Volgens Robeco leidt het hanteren van SDG-ratings als leidraad niet tot een onevenwichtige portefeuille.

Naast Robeco hanteren onder meer APG en PGGM ook SDG-ratings als uitgangspunt voor duurzaamheidsbeoordelingen. Daarbij is de insteek wel anders, omdat het platform dat zij hebben opgezet de gebruikers ervan data levert over de impact van bedrijven en de aard van de data afwijkt van die van Robeco.

Bron: PensioenPro, 15 september 2022.

Door op “Accepteren” te klikken, stemt u in met het opslaan van cookies op uw apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en te helpen bij onze marketingactiviteiten. Bekijk onze Privacy Policy en Cookie Beleid voor meer informatie.