Toelichting AFM op specifieke onderdelen SFDR

Toelichting AFM op specifieke onderdelen SFDR

5/1/2022

De AFM heeft in een nieuwsbericht een toelichting gegeven op specifieke onderdelen van de SFDR-verordening. Het betreft een toelichting op:

  • de wijze waarop het principal adverse impact statement (verklaring over het voorkomen van eventuele negatieve effecten op duurzaamheid) voor de moedermaatschappij van een groep van ondernemingen moet worden gehanteerd;
  • wat verstaan moet worden onder promotie van ecologische en sociale kenmerken van een product;
  • de wijze waarop beleggingsondernemingen aan de transparantievereisten én de verplichting tot het naleven van vertrouwelijkheid kunnen voldoen bij individueel vermogensbeheer;
  • het moeten voldaan aan alle SFDR-vereisten door beheerders en beleggingsinstellingen die vallen onder het registratieregime en beheerders en hun beleggingsinstellingen uit derde landen die via een nationale regeling de markt van een EU-lidstaat willen betreden.

Bron: AFM, 24 december 2021

Door op “Accepteren” te klikken, stemt u in met het opslaan van cookies op uw apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en te helpen bij onze marketingactiviteiten. Bekijk onze Privacy Policy en Cookie Beleid voor meer informatie.