Tweede Kamer uit zorgen over problemen administratie pensioenfondsen

Tweede Kamer uit zorgen over problemen administratie pensioenfondsen

25/2/20

De Tweede Kamer heeft in een debat op 19 februari jl. met minister Koolmees haar zorgen geuit over de problemen van de administratie van pensioenfondsen. Volgens Kamerlid Omtzigt moet er een pensioenoverzicht met rechtszekerheid voor deelnemers komen, zodat deelnemers beschermd zijn tegen fouten van hun pensioenfonds.

Koolmees erkent dat de pensioenadministratie verbeterd moet worden. Net als vorige maand heeft Koolmees aangegeven dat er in het huidige stelsel geen pensioenoverzicht met rechtszekerheid komt. De minister benadrukt dat deelnemers naar de Ombudsman Pensioenen kunnen stappen of naar de rechter kunnen gaan.

Op aandringen van de fractie van 50PLUS heeft Koolmees de afgelopen maanden al gesprekken gevoerd met de pensioensector over de problemen in de pensioenadministratie. De Pensioenfederatie heeft aangekondigd dat zij samen met pensioenfondsen en hun uitvoerders onderzoek doet naar verdere verbetermogelijkheden van de kwaliteit van de pensioenadministratie.

Onlangs heeft 50PLUS aangekondigd een eigen onderzoek te starten naar administratieve fouten in individuele pensioendossiers. Het is de bedoeling dat het onderzoek klaar is voor 1 september 2020.

Bron: Het Financieele Dagblad / PensioenPro

Lees hier het volledige artikelTerug naar Nieuwsoverzicht

Kunnen wij u helpen?

Neem contact met ons op of laat uw gegevens achter.
Contact