Uw medewerkers gezonder en vitaler met het vitaliteitsbudget

Uw medewerkers gezonder en vitaler met het vitaliteitsbudget

22/4/21
Met de komst van Covid-19 kwam de zorg in Nederland het afgelopen jaar flink onder druk te staan. Het stimuleren van gezond leven en preventie van ziekte wordt in de huidige omstandigheden óók steeds belangrijker. Voor werkgevers speelt de actuele vraag hoe medewerkers nu en in de toekomst veilig, gezond en vitaal blijven. Dit geldt ook voor de mensen die nu thuis werken en straks weer naar het werk komen. Een deel daarvan gaat misschien zelfs naar klanten. Hoe organiseer je dat en hoe zorg je ervoor dat iedereen zich veilig voelt? Maar ook: hoe houd je je medewerkers nu en straks fysiek, mentaal en financieel gezond bij alle veranderingen die nog gaan komen? De voordelen van een collectief zorgcontract helpen u als werkgever en uw medewerkers om zich hierop voor te bereiden.

Voordelen collectief zorgcontract

Preventie en het stimuleren van vitaliteit zijn voor u als werkgever, maar ook voor uw medewerkers, in deze tijd zo mogelijk nog belangrijker geworden. Niet alleen de premie en de dekking van de zorgverzekering zijn belangrijk. Twee grote voordelen van een collectief zorgcontract bij een zorgverzekeraar zijn de aanvullende dienstverlening en het beschikbare vitaliteitsbudget. Juist nú kan de aanvullende dienstverlening van uw zorgverzekeraar een positief verschil maken, omdat de verzekeraar extra preventieve maatregelen kan inzetten vanuit aanvullende verzekeringen. Daarnaast krijgt u van uw zorgverzekeraar misschien ook een eigen vitaliteitsbudget. Dit budget kunt u gebruiken voor interventies, gericht op de mentale-, fysieke- en financiële gezondheid van uw medewerkers. Zo kunt u hen helpen langdurig vitaal te blijven. Bent u een grotere werkgever dan kreeg u waarschijnlijk in de afgelopen weken bericht van uw zorgverzekeraar hoe hoog uw vitaliteitsbudget voor dit jaar is. Ook als u géén vitaliteitsbudget krijgt van uw zorgverzekeraar kunt u aan de slag met de vitaliteit van uw medewerkers. Hieronder leest u een paar voorbeelden van het vitaliteitsbudget in de praktijk.

Vitaliteitsbudget in de praktijk

Webinar - Gezond thuis werken

De medewerkers van onze relatie (werkzaam in de financiële sector) werken door de maatregelen rondom Covid-19 noodgedwongen thuis. Langdurig in dezelfde of in een verkeerde houding beeldschermwerk verrichten levert vaak fysieke klachten op. Ook onvoldoende beweging en het gemis aan collega’s zijn belangrijke aandachtspunten. De medewerkers kregen eerder al grote beeldschermen, toetsenborden en geschikte stoelen. De wens van de werkgever is om nog een stap verder te gaan en te zorgen dat het thuiswerken ook gezond gebeurt.

Samen met onze relatie stelden wij een plan op en wij vroegen met succes financiering vanuit het vitaliteitsbudget aan bij de zorgverzekeraar. Een bedrijf dat gespecialiseerd is in training en coaching gaf een webinar over ‘Gezond Beelschermwerk’. De medewerkers leerden hoe ze de (thuis)werkplek op de juiste manier instellen én hoe ze gezond kunnen werken vanuit huis.

Duurzame inzetbaarheid voor 55+

Voor een werkgever in de sector retail met veel oudere medewerkers startten wij een project om deze groep te screenen op duurzame inzetbaarheid. De integrale aanpak omvatte niet alleen fysieke en sociale aspecten, maar vooral ook de componenten mentaal, werkomgeving en functie. Hierdoor ontstond er inzicht in de inzetbaarheid van de 55+er. Samen met de werkgever selecteerden we een bedrijf dat zich specialiseert in inzetbaarheid van medewerkers. De groep medewerkers kreeg een workshop ‘Duurzame Inzetbaarheid’ met de nadruk op vitaliteit, balans werk en privé, flexibiliteit en wendbaarheid. Iedereen ontving informatie over duurzame inzetbaarheid en wat het voor hen persoonlijk betekent. Een inzetbaarheidscoach voerde vervolgens een individueel gesprek met alle medewerkers. De zorgverzekeraar vergoedde de kosten van dit project volledig vanuit het vitaliteitsbudget.

Vitaliteitsprogramma bij fysiek belastend werk

De werkgever in het laatste voorbeeld is actief in de logistieke sector. Hier moeten de medewerkers veel fysiek belastende werkzaamheden doen, zoals tillen, duwen, trekken en werken met een statische houdingsbelasting. Werkgever vindt het belangrijk dat medewerkers zich bewust worden hoe ze dit goed kunnen doen. Hij wil dat ze zo gezond mogelijk naar `de eindstreep’ gaan, ongeacht of dit pensioen, het einde van de coronaperiode of wellicht een andere werkgever is. De werkgever kiest ervoor om een vitaliteitsprogramma in te zetten. Het programma startte met de leidinggevenden, die vervolgens de praktische vertaalslag naar hun medewerkers maakten. Samen met de zorgverzekeraar vonden wij een provider die de werkgever hierbij ondersteunde. Samen met een bedrijfsfysiotherapeut onderzocht de provider op locatie waar de knelpunten zaten. Tijdens een webinar kwamen deze punten aan bod, waarna nog een training op locatie volgde. Het resultaat is dat de medewerkers hier nu bewuster mee omgaan. De zorgverzekeraar vergoedde de kosten van dit programma volledig uit het vitaliteitsbudget.

Aan de slag

Wilt u ook aan de slag met de vitaliteit van uw medewerkers en wilt u hierbij gebruik maken van de mogelijkheden die uw zorgverzekeraar biedt? Neem dan contact op met de specialisten van Montae & Partners. Maar ook als u nog geen collectief zorgcontract of geen vitaliteitsbudget heeft gaan wij graag met u in gesprek. Wij helpen u met het maken van een planning, onderzoeken samen met u welke oplossingen er zijn en kijken wat uw zorgverzekeraar hierin kan betekenen.

Cornelis van den Bosch

+31 (0)6 25 06 37 39

cornelis.van.den.bosch@montaepartners.nl

Klik hierTerug naar Nieuwsoverzicht

Kunnen wij u helpen?

Neem contact met ons op of laat uw gegevens achter.
Contact