Verzuim terugdringen, budget voor preventie en zorgkosten ontdubbelen

Verzuim terugdringen, budget voor preventie en zorgkosten ontdubbelen

19/10/17

Komende maand maken de zorgverzekeraars de premies en dekkingen voor 2018 bekend. De concurrentiestrijd is hevig. En ook nu zal de nadruk op prijs liggen. Maar wat heeft u als werkgever te maken met de zorgverzekering van uw werknemers? Alles, als u verzuim wilt terugdringen, budget wilt voor preventie en zorgkosten wilt ontdubbelen.

Collectieve zorgverzekering
De meeste werkgevers hebben een collectieve zorgverzekering afgesloten met een zorgverzekeraar voor hun werknemers. Hierdoor profiteren werknemers van een afgesproken korting en veelal een uitgebreidere dekking op de aanvullende verzekeringen. Denk aan meer behandelingen voor bijvoorbeeld fysiotherapie, ten opzichte van dezelfde aanvullende verzekering die iemand individueel afsluit.

Kosten voor werkgever
Uw werknemer heeft meer keuze dan ooit te voren. En waarom zou hij niet voor de laagste prijs gaan? De dekking in de basisverzekering is namelijk voor iedereen in Nederland gelijk. Maar voor u als werkgever schuilt daar nu juist het gevaar. Steeds meer werknemers kiezen voor een hoog eigen risico, zonder aanvullende verzekeringen. In de praktijk leidt dit tot steeds meer zorgkosten die afgewenteld worden op u als werkgever.

Wat heeft u er aan als werkgever?
Veel bedrijven bieden een collectief zorgcontract aan met als enige reden: korting voor werknemers. Een werkgever kan veel meer halen uit zo’n collectief, bijvoorbeeld voor ziektepreventie en bij verzuim. De werkgever kan namelijk bij verzuim, zorgkosten afwentelen op de zorgverzekeraar. En de inkoopkracht van de zorgverzekeraar gebruiken voor preventieprogramma´s. Veelal ongeacht waar een werknemer is verzekerd. Bovendien kan de zorgverzekeraar snelle toegang tot de benodigde zorg garanderen. Zodoende komen uw werknemers eerder terug in het arbeidsproces. Verder is uw zorgverzekeraar graag bereid om mee te financieren in het terugdringen van verzuim.

Ontvang de service die u nú al betaalt
Als u als werkgever een goede collectieve zorgverzekering aanbiedt, voorkomt u dat werknemers zelf een (collectieve) zorgverzekering afsluiten. Waardoor u de grip op het beheersen van de ziekte- en arbeidskosten van werknemers verliest.

Montae & Partners helpt u bij het selecteren van de meest gunstige en passende regelingen en zorgverzekering. Uitgaande van prijs, kwaliteit en zorgbehoefte. Onze werkzaamheden financieren wij vanuit provisie, die wij ontvangen op het afgesloten zorgcollectief. Door samenwerking met Montae & Partners ontvangt u service, die u als werkgever (of eigenlijk de werknemer) nú al betaalt. Wij helpen u met:

• zorgdragen voor zoveel mogelijk deelnemers aan uw zorgcollectief;

• integreren van het zorgcontract in uw verzuimbeleid;

• ondersteuning bij preventie en re-integratie;

• zorg en arbeidsongeschiktheid aan elkaar verbinden;

• onderzoeken van co-financiering;

• ondersteuning in mutaties en schadeproces;

• signaleren en financiële advisering bij langdurig zieken.

• kennis delen en het toepassen van sociale wetgeving, zodat u geen onnodige risico's loopt en continue voldoet aan veranderende wetgeving;


Neem voor meer informatie of het maken van een afspraak contact met ons op.

Bron: Montae & Partners

Lees hier het volledige artikelTerug naar Nieuwsoverzicht

Kunnen wij u helpen?

Neem contact met ons op of laat uw gegevens achter.
Contact