Wat heb je als werkgever te maken met de zorgverzekering van jouw werknemers?

Wat heb je als werkgever te maken met de zorgverzekering van jouw werknemers?

2/12/19

Montae & Partners helpt werkgevers bij het selecteren van de meest gunstige en passende regelingen en zorgverzekering. Uitgaande van prijs, kwaliteit en zorgbehoefte. Onze werkzaamheden financieren wij vanuit provisie, die wij ontvangen op het afgesloten zorgcollectief. Door samenwerking met Montae & Partners ontvang je service, die je als werkgever (of eigenlijk de werknemer) nú al betaalt. Wij helpen met:

  • zorgdragen voor zoveel mogelijk deelnemers aan het zorgcollectief;
  • integreren van het zorgcontract in het verzuimbeleid;
  • ondersteuning bij preventie en re-integratie;
  • zorg en arbeidsongeschiktheid aan elkaar verbinden;
  • onderzoeken van co-financiering;
  • ondersteuning in mutaties en schadeproces;
  • signaleren en financiële advisering bij langdurig zieken.
  • kennis delen en het toepassen van sociale wetgeving, zodat je geen onnodige risico's loopt en continue voldoet aan veranderende wetgeving.

Neem voor meer informatie of het maken van een afspraak contact met ons op.

December is de maand waarin zorgverzekeraars via allerlei media u proberen te verleiden om over te stappen. De concurrentiestrijd is hevig. En de nadruk ligt veelal op prijs en dekkingen. Maar wat heeft u als werkgever te maken met de zorgverzekering van uw werknemers? Alles, als u verzuim wilt terugdringen, budget wilt voor preventie en zorgkosten wilt ontdubbelen.

Collectieve zorgverzekering
De meeste werkgevers hebben een collectieve zorgverzekering afgesloten met een zorgverzekeraar voor hun werknemers. Hierdoor profiteren werknemers van een afgesproken korting en veelal een uitgebreidere dekking op de aanvullende verzekeringen. Denk aan meer behandelingen voor bijvoorbeeld fysiotherapie, ten opzichte van dezelfde aanvullende verzekering die iemand individueel afsluit.

Uw werknemer heeft méér keuze dan ooit te voren. En waarom zou hij niet voor de laagste prijs gaan? De dekking in de basisverzekering is namelijk voor iedereen in Nederland gelijk. Maar voor u als werkgever schuilt daar nu juist het gevaar. Steeds meer werknemers kiezen voor een hoog eigen risico, zonder aanvullende verzekeringen. In de praktijk leidt dit tot meer zorgkosten. Steeds vaker komen deze zorgkosten voor rekening van… de werkgever. U wilt toch dat uw werknemers weer snel aan de slag gaan?!

Wat heb je als werkgever aan een zorgcontract?
Veel bedrijven bieden een collectief zorgcontract aan met als enige reden: korting voor werknemers. Een werkgever kan veel meer halen uit zo’n collectief, bijvoorbeeld voor ziektepreventie en bij verzuim. De werkgever kan namelijk bij verzuim, zorgkosten afwentelen op de zorgverzekeraar. En de inkoopkracht van de zorgverzekeraar gebruiken voor preventieprogramma´s. Veelal ongeacht wáár een werknemer is verzekerd. Bovendien kan de zorgverzekeraar snelle toegang tot de benodigde zorg garanderen. Zodoende komen uw werknemers eerder terug in het arbeidsproces. Verder is uw zorgverzekeraar graag bereid om mee te financieren in het terugdringen van verzuim.

Ontvang de service die je nú al betaalt
Als u als werkgever een goede collectieve zorgverzekering aanbiedt, voorkomt u dat werknemers zelf een andere (collectieve) zorgverzekering afsluiten. Waardoor u de grip op het beheersen van de ziekte- en arbeidskosten van uw werknemers verliest.

Bron: Montae & Partners

Lees hier het volledige artikelTerug naar Nieuwsoverzicht

Kunnen wij u helpen?

Neem contact met ons op of laat uw gegevens achter.
Contact