Wet toekomst pensioenen: tweede vragenronde en derde rondetafel in de Tweede Kamer

Wet toekomst pensioenen: tweede vragenronde en derde rondetafel in de Tweede Kamer

24/5/2022

Op verzoek van de regeringspartijen is een datum geprikt waarop de tweede ronde Kamervragen ten aanzien van het wetsvoorstel Wet toekomst pensioenen wordt ingediend. Dit is woensdag 8 juni 2022 geworden. SP, GroenLinks en de PvdA lijken minder haast te hebben met de behandeling van het wetsvoorstel dan de regeringspartijen. Zij wilden eerst de tijd nemen om de antwoorden van de eerste ronde Kamervragen door te nemen, alvorens een besluit te nemen over eventuele vervolgvragen. Plenaire behandeling van het wetsvoorstel in de Tweede Kamer vóór de start van het zomerreces op 8 juli 2022 lijkt met de tweede vragenronde krap te worden.

Op verzoek van Kamerlid Pieter Omtzigt wordt ook een derde rondetafelbijeenkomst gehouden. Dit naar aanleiding van de Nota van wijziging die Minister Schouten vorige week toestuurde aan de Tweede Kamer. Daarin wordt geregeld dat deelnemers niet meer de mogelijkheid krijgen om individueel bezwaar te maken tegen een besluit van DNB over het wel of niet opleggen van een invaarverbod en het wel of niet instemmen met een overbruggingsplan. De Landsadvocaat heeft hierover voorafgaand aan de Nota van wijziging advies gegeven.    

Bron: PensioenPro, 23 mei 2022.

Door op “Accepteren” te klikken, stemt u in met het opslaan van cookies op uw apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en te helpen bij onze marketingactiviteiten. Bekijk onze Privacy Policy en Cookie Beleid voor meer informatie.