Wijziging fiscaal besluit

Wijziging fiscaal besluit

24/12/19
  • Ministerie van Financiën brengt het bestaande besluit van 17 december 2013 in lijn met de wijzigingen rondom de verschillende AOW-data.
  • Een wijziging van de AOW leeftijd na ingang van uitkeringen uit hoofde van flexibele pensioenregelingen heeft mogelijk invloed  op de uitkeringsperiode van de betreffende regeling. Hierdoor is het mogelijk dat fiscale consequenties ontstaan. Dit is onwenselijk en daarom mag vanaf 1 januari 2020 bij dergelijke flexibiliseringsregelingen uit worden gegaan van een AOW-leeftijd die van toepassing was vóór de verlaging van de AOW-leeftijd die heeft plaatsgevonden. De goedkeuring betekent dat als de AOW-leeftijd na de ingangsdatum van het pensioen wordt verlaagd, dit fiscaal geen gevolgen heeft voor al ingegaan overbruggingspensioen, nabestaanden overbruggingspensioen, prepensioen of overbruggingslijfrente.
  • De goedkeuring betekent dat als de AOW-leeftijd na de ingangsdatum van het pensioen wordt verlaagd, dit fiscaal geen gevolgen heeft voor al ingegane overbruggingspensioenen, nabestaanden overbruggingspensioenen, prepensioenen of overbruggingslijfrentes.

Lees hier het volledige artikelTerug naar Nieuwsoverzicht

Kunnen wij u helpen?

Neem contact met ons op of laat uw gegevens achter.
Contact