Verzuim, arbeidsongeschiktheid & Casemanagement

Als werkgever kunt u te maken krijgen met kort- of langdurig verzuim van uw medewerker(s). Hoe lang het verzuim ook is, het kost u altijd geld. Wordt uw zieke werknemer na 2 jaar (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt en volgt er een WIA uitkering, dan kunnen uw kosten nog verder oplopen. U bent als werkgever dan nóg 10 jaar (financieel) verantwoordelijk voor deze zieke werknemer.  

Wij inventariseren uw (nationale en/of internationale) financiële werkgeversrisico’s. En adviseren u over de juiste keuze in het zelf dragen óf het verzekeren van deze risico’s. Hierbij richten wij ons op de volgende werkgeversrisico’s:

  • Verzuim (verzekeren of risico zelf dragen)
  • Ziektewet (UWV, verzekeren of risico zelf dragen)
  • WGA (UWV, verzekeren of risico zelf dragen)

Voor de werknemers richten wij ons op de volgende risico’s:

Wij inventariseren uw (nationale en/of internationale) financiële werkgeversrisico’s. En adviseren u over de juiste keuze in het zelf dragen óf het verzekeren van deze risico’s. Hierbij richten wij ons op de volgende werkgeversrisico’s:

  • Arbeidsongeschiktheid (WGA-hiaat, WIA-excedent en WIA-aanvulling);
  • Ongevallen;
  • Zakenreis

Het zelf uitvoeren van de Ziektewet- en WIA-begeleiding vraagt veel kennis, tijd en inspanning. En die zijn niet altijd beschikbaar. De casemanager moet namelijk de noodzakelijke kennis up-to-date houden. Het liefst beschikken over een klankbord. En daarnaast vaak ook nog andere werkzaamheden verrichten. Wij staan werkgevers hierin bij met ons partnerbedrijf Advance. Hierin beschikken wij over een team van ervaren Inzetbaarheidsspecialisten op het gebied van de Ziektewet en WIA. Afhankelijk van uw wensen kunnen wij de uitvoering van het casemanagement geheel of gedeeltelijk overnemen.

Man staat bij scherm met informatie over een zorgdossier met documenten om zich heen
Terug naar Zorg & Verzuim
Meer informatie?
neem rechtstreeks contact met ons op

Cornelis van den Bosch

adviseur zorg & verzuim

cornelis.van.den.bosch@montaepartners.nl

+31 (0)6 25 06 37 39

Daan Pas

adviseur zorg & verzuim

daan.pas@montaepartners.nl

+31 (0)6 48 79 84 88

Vragen over verzuim, arbeidsongeschiktheid en casemanagement?

Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op

Bedankt voor uw vraag. We hebben deze in goede staat ontvangen.
Er ging iets fout bij het opsturen van het formulier. Probeer het opnieuw.
Door op “Accepteren” te klikken, stemt u in met het opslaan van cookies op uw apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en te helpen bij onze marketingactiviteiten. Bekijk onze Privacy Policy en Cookie Beleid voor meer informatie.