Klantcasus Secrid: Inzicht in pensioen voor nieuw personeel

Augustus 2022

Secrid is bekend van de Secrid wallets. Met ongeveer 100 medewerkers produceert het bedrijf de wallets die je betaalkaarten beschermen tegen buigen, breken en ongewenste draadloze communicatie. Secrid zorgt niet alleen goed voor je kaarten, maar ook voor het eigen personeel. Een sollicitante wilde graag weten hoe een eventuele overstap naar Secrid zou uitpakken voor haar pensioen. Daarop schakelde Michelle van Geer Montae & Partners in. Op het moment van schrijven was zij  verantwoordelijk voor People binnen Secrid. Adviseur Roel Nass zette het voor hen op een rij.  

Michelle: “Het arbeidsvoorwaardenpakket is bij ons standaard, met de mogelijkheid om een deel van het salaris op maat in te zetten. Afhankelijk van wat de medewerker wil en wat wij kunnen bieden vullen we dat samen in. Onze nieuwe collega vindt haar pensioen erg belangrijk. Ze had ergens anders al pensioen opgebouwd en ze wilde weten hoe ze dit op hetzelfde niveau kon houden. Wij hebben onze regeling bij a.s.r. en die is anders dan bij het bedrijfstakpensioenfonds waar zij op dat moment pensioen opbouwde. Voor ons was dit, gezien het korte tijdsbestek en de specialistische materie, een complexe vraag om te beantwoorden.

Onze vraag aan Montae & Partners was dan ook: ‘Kun je ons begeleiden bij de uitleg aan onze collega hoe de twee regelingen zich tot elkaar verhouden? En kun je concreet opschrijven hoe de collega een gelijke pensioenopbouw kan behouden, hoeveel inleg dit kost op maandbasis? Zij had deze informatie nodig om al dan niet de keuze voor een overstap naar Secrid te maken.”

Inzicht en begeleiding
Secrid wil medewerkers zoveel mogelijk inzicht en begeleiding geven op het gebied van pensioen. Daarom steekt Secrid er zelf ook moeite in om iemand écht mee te nemen. “Het is altijd al een uitdaging om nieuwe mensen te vinden en nu helemaal. We vinden het belangrijk om servicegericht te zijn naar nieuwe collega’s, om werkelijk te begrijpen wat zij nodig hebben om de overstap te maken.”

Alleen al het feit dat Secrid deze moeite nam en met een betrouwbare partner samenwerkte om dit uit te zoeken en de nieuwe collega te adviseren, werkte positief. “We hebben de uitleg met haar gedeeld en het gaf direct vertrouwen. Met de informatie en het advies kon zij de afweging maken. Het totale pakket aan arbeidsvoorwaarden bleek goed genoeg en ze koos voor Secrid.”

Proactief
Michelle verwacht dat ze in de toekomst vaker dit soort vragen over pensioen zullen krijgen. “Ik heb het idee dat het thema meer speelt. In de gesprekken die ik voer komt het vaker voor. Het heeft ook te maken met de fase waar ons bedrijf zich in bevindt. In de eerste jaren namen we vooral jongere mensen aan, nu we langer bestaan nemen we meer mensen aan die al werkervaring hebben. Zij zijn zich vaak bewuster van hun pensioen. Het is een belangrijke arbeidsvoorwaarde die meeweegt in de keuze voor ons bedrijf. We willen proactief zijn en het juiste aanbieden, óók wat pensioen betreft.”

Samen optrekken
De samenwerking met Montae & Partners beviel goed. “Het voelt alsof Montae & Partners als onderdeel van Secrid bijdraagt aan vraagstukken die bij ons leven. We trokken echt samen op. Als externe partner was Montae & Partners zichtbaar en actief binnen Secrid. Het voelde alsof het intern was en dat is positief!” Positief verrast was Michelle door de proactieve houding van Roel: “De verantwoordelijkheid lag bij mij en Roel kon dit stuk wegnemen. Hij heeft me echt ontzorgd. Dat was voor mij meer dan ik had verwacht.”

Michelle verwacht dat zij in de toekomst vaker een beroep zal doen op de diensten van Montae & Partners. “We zijn blij met de uitkomst en we willen graag doorgaan met de samenwerking. Ik denk wel dat we meer kunnen doen om zichtbaar en transparant te maken wat Montae & Partners kan betekenen voor Secrid. De vraag wordt nu misschien niet gesteld, maar dat wil niet zeggen dat die er niet is”, besluit zij.

 

“Het contact met de adviseur van Montae & Partners is laagdrempelig en betrouwbaar: als hij zegt dat hij iets stuurt, dan doet hij het ook. Er wordt praktisch meegedacht en de informatie wordt gedoseerd, waardoor het vertrouwen ontstaat om gesprekken te voeren. Het voelt alsof Montae & Partners als onderdeel van ons bedrijf bijdraagt aan vraagstukken die bij ons leven. We trekken echt samen op, zij zijn externen maar actief zichtbaar en aanwezig in onze organisatie. Onze adviseur is proactief en denkt en werkt ook praktisch mee, waarmee hij mij ontzorgt.”
– Michelle van Geer, verantwoordelijk voor People bij Secrid