Consultatie AFM leidraad PARP ‘scenarioanalyses vanuit klantperspectief’

De AFM is gestart met een consultatie voor de leidraad ‘scenarioanalyses vanuit klantperspectief’ naar aanleiding van onderzoeken naar de inrichting en uitvoering van relevante scenarioanalyses vanuit het klantperspectief. De onderzoeken toonden aan dat er behoefte was aan handvatten voor het uitvoeren van scenarioanalyses als onderdeel van het ‘Product Approval and Review Proces’ (PARP).

Het doel van de leidraad is handvatten bieden aan (mede-)ontwikkelaars van alle soorten producten die onder de PARP-norm vallen. De leidraad gaat onder andere in op hoe, welke en wanneer scenarioanalyses ingezet kunnen worden. De uitkomst van de scenarioanalyses kan zijn dat een product, doelgroep en/of distributiestrategie moet worden aangepast.

De consultatie start op 23 april 2024 en eindigt op 7 juni 2024. Consultatiereacties kunnen worden gemaild naar consultatieleidraadscenarioanalyses@afm.nl onder vermelding van ‘consultatiereactie leidraad scenarioanalyses’. Geef hierbij aan of er akkoord wordt gegaan met het (geanonimiseerd) publiceren van de reactie. De definitieve leidraad wordt naar verwachting na de zomer gepubliceerd op de website van de AFM.

Bron: AFM, 23 april 2024.