Specialisaties

IFRS Pensioen

Wij zijn specialist op het gebied van collectieve pensioenregelingen voor de grotere ondernemingen in Nederland. Wij hebben veel ervaring in het verkrijgen van een DC kwalificatie voor een DB middelloonregeling. Of dit mogelijk is hangt af van een aantal factoren zoals o.a. het indexatiebeleid binnen de onderneming. In een intakegesprek bespreken wij de specifieke eigenschappen van de pensioenregeling. Hierna kunnen wij u direct aangeven of het voor het bedrijf haalbaar is om een DC kwalificatie te verkrijgen.

pensioen due diligence

Pensioenregelingen zijn en blijven een complex geheel van bijkomende regels, verplichtingen en uitvoerders. Voor ondernemers of investeerders, maar ook voor de bij de fusie of overname betrokken financieel adviseurs en advocaten. Zelf merken we dan ook vaak dat ondersteuning door specialisten op het gebied van pensioen een waardevolle aanvulling op de gangbare due diligence is. Iets waar alle partijen uiteindelijk beter van worden. Bij een fusie of overname kunnen er aardig wat addertjes onder het gras zitten. Ook als het gaat om pensioen. Het is daarom zaak een gedegen due diligence pensioenonderzoek uit te laten voeren.

werkingssfeer

Valt uw organisatie onder de werkingssfeer van een bepaald bpf (bedrijfstakpensioenfonds)? Dat is vaak onduidelijk voor de werkgever. Het staat beschreven in de verplichtstellingsbeschikking. Voor een leek zijn dit haast onleesbare documenten. Montae & Partners helpt werkgevers te bepalen of hij verplicht moet aansluiten bij een bpf. En wat de gevolgen zijn van het toepassen van een bepaalde cao. Wij maken de kosten van een eventuele overgang naar pensioenfonds of cao inzichtelijk. En begeleiden werkgevers in de overgang naar een bedrijfstakpensioenfonds of cao.

Terug naar Pensioen
Meer informatie?
neem rechtstreeks contact met ons op

Martijn van Alphen

adviseur pensioen

martijn.van.alphen@montaepartners.nl

+31 (0)6 11 17 36 22

Remco Reinders

adviseur pensioen

remco.reinders@montaepartners.nl

+31 (0)6 42 02 77 11

Vragen over onze specialisaties?

Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op

Bedankt voor uw vraag. We hebben deze in goede staat ontvangen.
Er ging iets fout bij het opsturen van het formulier. Probeer het opnieuw.
Door op “Accepteren” te klikken, stemt u in met het opslaan van cookies op uw apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en te helpen bij onze marketingactiviteiten. Bekijk onze Privacy Policy en Cookie Beleid voor meer informatie.